TRADUCTOR D ´IDIOMES

TRADUCTOR D ´IDIOMES

Translate

dilluns, 30 de setembre del 2013

Pastís de fruites naturals LOLA


Sa i acolorit pastís d´aniversari per la nostra LOLA, PER MOLTS ANYS MAMÁ

Deliciosa fruita dolça i pelada a punt de menjar

Ingredients ( val tot tipus de fruita ), aquesta porta..
Pinya
Meló
Préssec
Taronja
Raím blanc
Raím negre
Albercoc
Maduixes
Peres
Dues bases de porexpan/dummies
Bastonets de plastics de colors
Paper d´alumini per folrar els motlles
I molt d´amor

Preparació
Tallar tota la fruita amb trossets de mossegada i montar sobre dels motllos amb el bastonets i gust per la feina ben feta.

* Es pot preperar amb antelació, cobri amb film i reservar a la nevera fins el moment de menjar.

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dimarts, 24 de setembre del 2013

Pastissos de llaminadures / Pastís enllaç Toni & Anna


 Aquest diumenge hi haurà FESTA GRAN, en Toni i l ´Anna celebren els seus 25 anys de matrimoni, renoven els seus vots en una petita i preciosa Abadia amb aires del Montseny.

Aquest será el seu pastís , dolç i acolorit

L'altar era florit
en l'aire romaní
i creuant aliances
van dir davant de Déu

per sempre SI
                                                            sugano/93

Per molts anys

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Llenties als tres xoriços ( Ideal per carmanyola )



Espai per compartir plats de carminyola/tupper, per totes aquelles persones que treballen fora i no poden anar a menjar a casa, desitjant que pugui ajudar a donar idees noves i gaudir d´un bon àpat.

Proposta del mes de  setembre del blog Memòries d'una cuinera, una recepta de carmanyola.  

Propietats de les llenties :   És una llegum que es consumeix un cop està seca, mai es consumida fresca.

Les llenties redueixen el colesterol, ajuden a evitar grans oscil · lacions en els nivells de sucre en la sang durant tot el dia, pel que són aptes per diabètics, són ideals per ajudar a alleujar el restrenyiment. s'ha descobert que redueixen el nostre risc a contraure una malaltia cardíaca coronària, ... segur que a partir d'ara les mirarem d'una altra manera

Ingredients
Llenties que ja tindrem bullides
Xoriço dolç
Xoriço semi- picant
Xoriço picant
Sal
Oli d´oliva
Tomàquet fregit
Costella de porc tallada petita 
Unes fulles de  llorer
Uns grans d´all
Un raig de vi 

Preparació
Sofregirem la ceba tallada petita junt amb la costella  i els grans d´all fins que estigui tot daurat, afegir els xoriços a rodanxes i coure uns minuts, el tomàquet fregit, les fulles de llorer i un raig de vi, remenar uns 5/10 minuts, fins que hagi reduit el vi, afegir les llenties ( si ens agraden amb suc, afegir una mica d´aigua ), deixar fer xup, xup, una estoneta, i a la taula.

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

El primer llibre de la Dolors Mateu

la cocina de dolorss mateu-dolorss mateu-9788408118466
http://blogdecuina.blogspot.com.es/2013/09/libro-de-cocina-la-cocina-de-dolorss.html

La Dolors ha publicat el seu primer llibre, i segur que no serà l'últim, vol compartit la seva alegria i ha preparat un sorteig per regalar un dels seus exemplars si voleu participar...fins el 29.09.2013 a les 24 hores.


Moltes Felicitacions i per molts anys guapa tu...
Aquesta informació pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dijous, 19 de setembre del 2013

Mongetes del "ganxet" amb pota a la planxa ( Ideal per carmanyola )

Espai per compartir plats de carmanyola / tupper, per totes aquelles persones que treballen fora i no poden anar a menjar a casa, desitjant que pugui ajudar a donar idees noves i gaudir d´un bon àpat.


UN TRUC PERQUÉ TANT LA CARN COM EL PEIX ENS QUEDI MÉS TENDRE I MELÓS ...una estona abans posarem el producte en una safata amb un dit de llet.......


Ingredients

Mongetes del "ganxet " bullides
Pota ( el calamar desconegut ), també pot ser  sípia calamar...
Ou dur
Tomàquets Cherry
Sal
Pebre
Oli d´oliva

Preparació
Saltar a la paella les mongetes del "ganxet" amb una mica d´oli, condimentades amb sal i pebre al gust.

Tallarem la pota a tires, dibuxarem un enreixat per la part de dins i la farem a la planxa o  saltada a la paella amb molt poc oli, condimentar.

Tan fàcil com montar la carmanyola amb les mongetes, la pota, unes rodanxes de tomàquet i ou dur.

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Com " enreixar " una sípia, pota o calamar



Alguna vegada en un Restaurant ens han presentat una  sípia o  calamar delicadament decorat amb un enreixat, veritat?, .. 


UN TRUC PERQUÉ TANT LA CARN COM EL PEIX ENS QUEDI MÉS TENDRE I MELÓS ...una estona abans posarem el producte en una safata amb un dit de llet.......


Doncs és tan fàcil de fer com això .... aquesta és la meva proposta i funciona


Podem deixar la peça sencera o tallar en tirars, al gust del comensal i de lo gran que sigui la peça, amb un ganivet esmolat dibuixarem unes línies inclinades primer d´esquerra a dreta, després de dreta a esquerra, ens quedaran uns rombes, amb precaució que no tallem totalment la peça, només marcar, al fregir o fer a la planxa, primer la posarem per la part que no hem dibuixat, amb la calor es cargolará / s'arrissarà i ens mostrarà el dibuix que hem fet abans.


Bona cuina i millor profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dimecres, 18 de setembre del 2013

Com esmolar l´eina..

Fa temps vaig descobrir aquesta forma ràpida d' esmolar els ganivets,  tan fàcil i senzill que segur se us sorprendrà.

Aquesta és la meva proposta ..... i funciona.


Qui no té una tassa de porcellana a casa?, ... doncs tant fàcil com passar diverses vegades i per les seves dues cares,  el ganivet per la part posterior de la mateixa, sempre de costat, mai recte, ens quedarà ben esmolat, feu la prova.

Bona cuina i millor profit.

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dimarts, 17 de setembre del 2013

Fideus xinesos amb saltat de pastanaga ( Ideal carmanyola )



Obrim aquest nou espai per compartir plats de carmanyola/tupper, per totes aquelles persones que treballen fora i no poden anar a menjar a casa, desitjant que pugui ajudar a donar idees noves i gaudir d´un bon àpat.

Ingredients
Sal
Pebre
Pastanaga ratllada
Oli d'oliva
Alls picats

Preparació
Coure els fideus seguint les instruccions del fabricant.

Mentre s'hidraten, salteu en una paella la pastanaga ratllada condimentada de sal i pebre, a mitja cocció afegir els alls picats, (no abans que se'ns cremarien) , barrejar amb els fideus, saltar uns minuts a la mateixa paella  i a la carmanyola.

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dilluns, 16 de setembre del 2013

Picada de verdures pel sofregit o saltat


No sempre es disposa de tot el temps del món, hi ha dies que ja sigui per feina (i que no falti) o per altres raons, en posar-nos a la cuina hem de fer "Màgia" per elaborar un bon àpat en el menor temps possible , aquesta és la meva proposta ........ i funciona.

Tallar verdures per un sofregit o saltat, a la mida que ens agradi, sigui ceba, pebrot, carbassó, albergínia........ i les guardem en bossetes al congelador, barrejat o separat, això al gust del consumidor, així les tenim sempre a mà i ens estalvi un temps preciós ....

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Flam d´ou casolà de la Dolors

Aquesta recepta va dedicada a una de les persones més importants de la meva vida, EL MEU PARE, avui fa 8 anys que ens va deixar i el segueixo anyorant tant com el primer dia, era tantes coses que només diré per definirlo qu´era una persona MERAVELLOSA, una de  les seves postres preferides  era el flam, per a vostè Papa des d'on vulgui que estigui sap que el segueixo estimant tant tant que ploro al no poder compartir moments de la meva vida con abans amb vostè

Ingredients
1 litre de llet
6 ous
100 grams de sucre
1 pell de llimona
1 branca de canyella
 Sucre cremat per untar el motllo

Preparació
Agafarem la meitat de la llet i la posarem al foc amb la pell de la llimona, el sucre i la braca de canyella, deixarem que bulli, retirar el foc, colar  i afegir la resta de llet freda i els ous batuts.

Untarem amb el sucre cremat una safata o motllo que sigui apta per anar al forn, tot seguit amb precaució i abocarem el preparat del flam.

Posar al forn que ja tindrem escalfat a uns 190 graus, al bany maria, a prop de 50 minuts ( dependrà del forn i del tipus de safata ,  fer especial atenció )

Deixar refredar i posar a la nevera, doncs fred esta molt  més bo

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/

Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

diumenge, 15 de setembre del 2013

Salsa beixamel



A hores d'ara els veteran @ s de la cuina ja sabem sobradament que és una salsa beixamel, però hem de pensar que moltes persones s'estan iniciant en aquest meravellós mon gastronòmic, pel que tot seguit detallo el meu estil de fer aquesta deliciosa salsa per a qui pugui interessar.

Ingredients
1 l de llet ( pot ser desnatada) 
Sal 
Pebre
Nou moscada
2/3  cullerades soperes de farina ( dependrà de lo espessa que es desitgi)
Mantega

Preparació
En un cassó posarem una mica de mantega a fondre i afegim unes dues/tres cullerades de farina que deixarem que es cogui sense que arribi a agafar color torrat, ara afegirem una mica de llet, remenar fins que s'hagi dissolt tota la farina, seguidament afegir la resta de llet, sal, pebre i una mica de nou moscada ratllada, deixar bullir a foc baix sense deixar de remenar, si es amb cullera de fusta millor, fins que quedi espessa al nostre gust.

*Opcional
1.- Es pot afegir juntament amb la resta de llet freda un ou batut, ens quedarà una beixamel amb un preciós color groc.
2.-  També ni ha qui sofregeix amb la mantega una ceba picada i després afegeix la farina.
3.- Es pot canviar la llet per nata lleugera de cuinar, 3-5 % MG

Bon profit i a gaudir d´uns bons canalons.

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Amanida de blat de moro, tomàquet Cherry i pinya natural


A casa tot l´any, i cada dia de l´any al menys en un àpat, amanida assegurada...

Ingredients
Blat de moro
Pinya natural ( pot ser de pot al natural)
Tomàquets Cherry
Sal
Pebre
Oli d´oliva
Vinagre

Preparació
Tant fàcil com posar tots els ingredients ( això si amb gust ) en una safata i regar amb una bona vinagreta.

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Patates a la cassola amb pota ( el calamar desconegut )





La mateixa recepta amb sípia

La pota és un mol · lusc molt semblant al calamar i , segons l'espècie i la procedència , adquireix una mida considerable , per aquest motiu se li conegui amb el nom de calamar gegant . Tots dos són mol · luscs que tenen petxina , el que fa que es classifiquin dins dels cefalòpodes , igual que passa amb la sèpia , el calamar o el pop . Altres espècies conegudes de la família de la pota són la pota voladora ( Illex coindetti ) , de mida petita , i la pota argentina ( Illex argentinus ) , de molt bona qualitat .

La qualitat de la pota és inferior a la del calamar , cosa que es veu reflectit en el seu preu . De fet , és més barata que la majoria de mol · luscs similars . No obstant això , el seu consum està encara poc estès tot i tenir , entre els consumidors , una acceptació cada vegada més gran.  

Font d´informació    Aquí
  
Ingredients
Patates
Tubs de pota
Tomàquet triturat
Ceba tallada petita
Unes fulles de llorer
Sal
Pebre
Un cap d´alls
1 raig de vermut blanc sec
Oli d´oliva

Preparació
Tallarem les patates que ja les tindrem pelades a quadrats i les passarem per la paella amb oli calent perquè prenguin una mica de color, retirem i reservem en una cassola

Mentre se'ns dauren les patates en una altra paella sofregim igualment la pota tallada a trossos petits (al nostre gust) fins que prenguin color i ajuntem a la cassola amb les patates.

En la mateixa paella d'haver fet la pota, sofregir la ceba fins que agafi color juntament amb el cap d'alls, afegir el tomàquet triturat i les fulles de llorer, quan el tomàquet estigui gairebé fet regar amb un raig de vermut blanc sec, deixar reduir i afegir-lo a la cassola amb les patates, cobrir amb aigua, condimentar amb sal i pebre al gust, deixar coure uns 20/30 minuts, dependrà de la quantitat cuinada, i llestos.


És un plat que reposat encara està més gustós, ideal per al tuper

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Sempre tenim canalons a punt de menjar


http://enrocalacuina.blogspot.com.es/2010/02/canalons-rapits-de-pollastre.html
http://enrocalacuina.blogspot.com.es/2013/09/com-preparar-uns-canalons-rapidament.html

 Aquesta és la meva proposta............ i funciona.
Tant fàcil com preparar varies safates, aquell dia que disposem de temps o que estem inspirats i congelar-les, sempre tindrem uns bons canalons cassolans a punt.

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Canalons de carn





 Ingredients
Carn  rostida ( botifarra, porc,  pollastre,  vedella, xai..)
Plaques de canalons
Mantega per untar la safata on els posarem
Salsa  beixamel
Formatge ratllat

Preparació
En primer lloc picarem la carn que ja tindrem rostida sense ossos, bullir o hidratar la pasta per fer el canalons.

Montar.los posar en una safata untada amb mantega, cobrir amb la salsa beixamel, el formatge ratllat, fornejar...i a gaudir.ne

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Com preparar uns canalons ràpidament


Canalons !!  Sona a festa grossa veritat ?

A qui no li vénen de gust uns deliciosos canalons calentets i daurats ..... per descomptat que són un plat estrella en celebracions importants com aniversaris, Festa Major , Nadal....


Sovint pensar en posar-te a enrotllar canelons ens pot semblar un treball esgotador, doncs bé ,sense embrutar massa, només el just, aquesta és la meva proposta............ i funciona.

Posar en el marbre de la cuina un drap de fil, i a  sobre anirem col · locant les plaques de canalons que ja les tindrem bullides o hidratades (depènt del tipus de massa escollida) hem de tenir precaució de que les plaques quedin juntes, no sobreposades, desprès posarem el farciment en una màniga pastissera amb un broquet ample, si no tallar a la mida que ens interessi el gruix dels canalons, i és tan fàcil com fer unes tires tipus xurro al centre de cada tirada de pasta,  amb l'ajuda d'un ganivet anirem marcant amb compte la separació entre dues plaques,   enrotllar i ja tenim uns canalons perfectes i ràpids de muntar.

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dissabte, 14 de setembre del 2013

Idees per muntar taules / Espar 12


Ja se que falta encara una mica per les festes de Nadal, però amb la feina i diversos se'ns passen els dies  i moltes vegades gairebé sense adonar-nos tenim les festes a sobre i res o gairebé res programat.

Quan tenim convidats i els passem al menjador, amb el primer que es fixen és en el muntatge i decoració de la taula, no forçosament aquesta ha de ser molt sofisticada i recarregada, simplement vistosa, neta, elegant i acolorida.

En aquesta  secció anirem mostrant diferentes maneres de muntar i decorar la taula, per si alguna de les idees els i pot ser útil, doncs aquesta es la nostre intenció.

Bona Taula i bon profit


Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Rams de jubilació de 2 geganteres


Rams elaborats per celebrar la festa de jubilació de les nostres dues geganteres més veteranes, per molts anys Lola i Maria  i moltes gràcies per acompanyar-nos tants anys i en tantes sortides.

https://www.facebook.com/gegants.santasusanna?fref=ts

Els gegants en Sidro, la Susanna i la Gracieta, molts petonets i fins sempre

Aquesta informació pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Pastissos de llaminadures / Pastís papallona Salvadora


Vull compartir aquesta preciosa papallona, es per una persona molt sensible que s´estima molt a les papallones, es diu Salvadora, per molts anys i gràcies per confiar.nos l'elaboració del seu pastís
 

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dimecres, 11 de setembre del 2013

2013 11 de Setembre Festa Nacional de Catalunya


11 de Setembre 2013  Diada Nacional ESPECIAL de Catalunya

Feliç Diada a tot@s, que estigui plena d´amor i respecte pels demés

http://ca.wikipedia.org/wiki/Diada_Nacional_de_Catalunya
(deixo l´enllaç per qui no conegui la nostre historia )


Us convidem a seguir fent VIA ALS BLOGS
http://elsfogonsdelpare.blogspot.com.es/  (enllaç n. 142 des d´en Manel )
http://enrocalacuina.blogspot.com.es/ enllaç n.143
http://altrescuinesaltressabors.blogspot.com.es/ enllaç n. 144
http://elsmeusaltresblocspreferits.blogspot.com.es/ enllaç n. 145

( enllaço amb )   http://mangels.blogspot.com enllaç n.146 

http://cadenablogs-11setembre2013.blogspot.com/2013/09/la-cadena-de-blogs-es-posa-en-marxa.html
307 blogs apuntats


Tot està per fer i tot és possible

fem Via, fem història!

Via Catalana


Avui hem fet història i de la BONA, diu el nostre Lluis Llach....

El meu país és tan petit 
que quan el sol se’n va a dormir 
mai no està prou segur d’haver-lo vist. ....

Doncs avui no només el ha vist sino que ens ha acompanyar, despres d´uns dies de pluja......


Aquesta informació pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dilluns, 9 de setembre del 2013

Amanida de colinap


Es tracta d'una hortalissa que es creu que és d'origen asiàtic, fruit d'un encreuament de la col i del nap.

El colinap està compost per gairebé un 90% d'aigua, és baix en calories, unes 25 kcal. per 100 grams, a més proporciona hidrats de carboni, vitamines B1 i B2, vitamina C, àcid fòlic, minerals (calci, sodi, fòsfor, potassi, magnesi ...) i fibra.


A la cuina li podem donar moltes aplicacions, tant en cru com cuinat
Font d´informació http://www.gastronomiaycia.com/2009/03/11/colinabo/

Ingredients
Enciam
Formatge manxec
Cogombre
Tonyina en oli
Olives negres
Groselles

Colinap
Sal
Pebre (opcional)
Oli d´oliva
Vinagre Xerès

Preparació
Tant senzill com tallar tots els ingredints al nostre gust, distribuir en una safata i amanir amb una bona vinagreta.

Menjar sa no costa tant, bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dimecres, 4 de setembre del 2013

Pa de pita amb sipía, ous ferrats i amanida


Ingredients
Pa de pita 
Ous ferrats
Sipía que haurem fet a la planxa i tallada a tires petites
Surimi tallat a rodanxes
Enciam, capdells, escarola ( al gust ) tot amanit
Pebrot escalivat tallat a tires
Tomàquet fregit
Sal
Oli d´oliva
Pebre ( opcional )

Preparació
Mullarem els pans sota l´aixeta i els posarem al forn uns 5/ 10 minuts, veurem que ens queden inflats i cruixents, retirem i escapçar per un costat, obrir i farcir amb tots els ingredients,  posarem a la base del pa un raig de tomàquet fregit , desprès al reste.

Ideal per a un sopar bo i ràpid, ja que gairebé tots els ingredients poden estar preparats amb antelació

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dilluns, 2 de setembre del 2013

Aletes de pollastre amb calamar i bolets

Ingredients
Aletes de pollastre (també podem utilitzar un pollastre sencer i trossejat)
Unes fulles de llorer
Ceba
Tomàquet
Un cap d'alls
Oli d'oliva
Calamar
Bolets
Sal
Pebre
Un got de vi blanc


Preparació
En primer lloc daurarem les aletes en una paella amb oli d'oliva i reservarem, repetim l'operació primer amb els bolets i després amb el calamar per segellar, en el mateix oli sofregirem la ceba tallada petita i el tomàquet ratllat juntament amb un parell de fulles de llorer,  afegirem al sofregit el pollastre, el calamar i el bolets així com el got de vi blanc que tenim reservat, barrejar tot i deixarem coure a foc mitjà / lent una estona, assaonat amb sal i pebre al gust.

És un plat que pot preparar-se amb antelació i només escalfar l'últim moment abans de servir, encara està més gustós.

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...