TRADUCTOR D ´IDIOMES

TRADUCTOR D ´IDIOMES

Translate


dimarts, 12 de març del 2013

Jarret de vedella a la cassola amb patates


El terme jarret (també conegut com morcillo) deriva de la paraula "gerra" per referir-se a la pota de l'animal, sent el jarret la part alta i amb carn que va des del panxell fins a la corba de la pota de l'animal i és molt saborosa.




* Truc perquè les carns ens quedi ben tendres.....deixarem les peces en repòs a la nevera, mínim una hora cobertes de llet...

Ingredients
Un jarret de vedella lligat ( podem demanarem al nostre carnisser que ens tregui l´os i ens el lligui )
Patates
Unes fulles de llorer
Sal
Pebre
Un cap d´alls
Ceba
Un parell de tomàquets madurs
Una pastanaga
Una branca d´api
Un grapat d´avellanes torrades
Un vas de vi ranci
Oli d´oliva
Aigua o brou lleuger

Preparació
En primer lloc pasarem el jarret per la cassola amb oli calent per segellar la carn,  li donarem una mica de color, retirar i reservar.

En el mateix oli farem un sofregit amb la ceba, la pastanaga, el api, tot tallat petit, també li posarem el cap d´alls sencers amb la pell, quan les verdures ja agafin color li aferirem les tomàquets tallades a quarts sense pell, les fulles de llorer, el jarret que tenim reservat i el vas de vi ranci, deixar coure tot a foc baix, condimentar amb sal i pebre al gust,   quan veirem que la carn comença a estar cuita treure la cassola del foc i la deixarem refredar una mica.

Mentre pelarem i tallarem les patates a quadrats, les fregirem una mica, rescórrer i reservar.

Pasada una mig hora agafem el jarret de vedella li treurem els cordills i la tallarem a rodanxes ( deixo la mida al gust del comensal ).

Agafar tot el contingut de la cassola i o triturarem ( les fulles de llorer i el cap d´alls sencers NO ),  o tornarem a posar a la cassola junt amb el jarret a rodanxes, les patates i una picada feta amb les avellanes torrades, cobrir tot amb aigua o un brou lleuger i deixar coure sempre a foc baix fins que quedi cuit i el suc una mica espès.

* Sembla complicat, però es molt fàcil
* A foc baix, quasi no tens ni que vigilar la cassola i queda un plat com els d´abans.
* Al triturar totes les verdures, i son però no es veuen, ideal pels nens i als poc amants de verdures.
* Reposar encara está més i més bo.

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

6 comentaris:

  1. con el frio q hace aqui en burgos me comia ahora mismo un plato de esto.
    saludos

    ResponElimina
  2. Esta es una maravillosa combinación de platos deliciosos. Tengo que "hacer". Gracias por la receta. Saludos cordiales
    Ingrid

    ResponElimina
  3. Fins aquí arriba l´oloreta d´aquest guisat tant bo... a casa tot el que acompanya unes bones patates, ens encanta!!!!! Petonsssss,

    ResponElimina
  4. Un buenísimo plato de cuchara para este frío que volvemos a estar sufriendo.
    Besinos

    ResponElimina
  5. Un plato delicioso, te ha quedado con un color y un aspecto maravilloso. Un abrazo, Clara.

    ResponElimina

Hola i benvinguts, moltes gràcies pel comentari i la visita , sempre els llegeixo encara que no pugui contestar a tots, però si tens algun dubte no deixis de preguntar,i et contestaré gustosament.

Mil petonets i fins aviat Susanna

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...