TRADUCTOR D ´IDIOMES

TRADUCTOR D ´IDIOMES

Translate

dilluns, 24 d’octubre del 2011

Conserva de tomàquet natural

Tomàquet amb un missatge secret ,.....que voldrà dir ???
Tomàquets escaldats , a l´espera de que refredin una mica





Els tomàquets ja estan pelats 

La conserva  feta i a punt per cuinar
Ingredients
Tomàquets madur i de qualitat
Pots de vidre amb tapa i esterilitzats
Una olla grossa
Un drap de cuina
Conyac

Preparació
Posarem una olla grossa al foc amb aigua ,  mentre amb un ganivet tallarem una  creu a sobre de cada tomàquet, tant punt l´aigua comenci a bullir i a tandes les anirem escaldant uns minuts ,  quan la pell es desenganxi les posarem en un escorredor perquè refredin.

Desprès les pelarem amb la punta del ganivet, feina que no ens costarà gens i les reservarem en un recipient fins acabar de pelar-les totes.

Ara tenim dues opcions,  be les tallem a trossos , o les triturem , manualment o amb la Thermomix que son 2 segons...i les posem dins dels pots de vidre que ja hem de tenir a punt i sobre tot  esterilitzats .

La part més important
Hem d´ aconseguir que tots els pots ens quedin totalment hermètics , doncs seria la causa de que la conserva  se´ns fes malbé.

Posem sobre de cada pot un raig de conyac, l´ encenem i  el tapem a l´instant perquè ens faci el buit.

En el fons d´olla i posarem un drap de cuina, i ja poden anar-hi col-locant tots els pots dins, cobrir amb aigua freda i posar al foc durant una hora aproximadament, ( dependrà de la mida dels pots), un cop hagin bullit, apagar el foc i deixar refredar dins de l´aigua.

* El drap de cuina es perquè en bullir no es colpegin entre si i es trenquin.

Ara només ens faltarà posar-los la data  i cap al rebost, a punt per preparar bons àpats.

Bon profit 
 Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

10 comentaris:

  1. Jo també en faig de conserva de tomàquet. És ideal anar podent agafar pots.... Això del cognac no ho sabia. Sempre m'ensenyes coses noves....
    Petonets guapa

    ResponElimina
  2. Que bones,i quina paciència, o de fer bullir els pots o sabia, però o del raig de conyac o desconeixia, sempre aprenc coses amb tu.

    ResponElimina
  3. Complimenti anch'io faccio la conserva di pomodoro, così usi il pomodoro fresco durante l'inverno..complimenti e buona serata...

    ResponElimina
  4. Susanna, me encanta hacer conserva de tomate, es un poco laboriosa, pero el resultado merece la pena,luego puedes disfrutar de un buen tomate natural
    Besotes guapetona

    ResponElimina
  5. Una conserva que se ha hecho siempre en casa, lleva su trabajo pero merece la pena, un beso

    ResponElimina
  6. Doncs si XATA, es un MISSATGE en CLAU, que tan sols tu i el teu interior pot descobrir.
    GRACIES BONIQUE PER COMPARTIRLO... Si et dic el que m'ha pasat avui coent una patata al microondes?
    Doncs mira quan la he obert per farcirla, m'ha sortit un signe semblant a una creu amb la C de Conxita a sobre, aiss deu meu que ens voldran dir els de dalt. O potser saben molt be que som missatgeres de L'AMOR UNIVERSAL i ens van enfortin amb aquestos missatges.
    No te'espantis reina, pero la veritat es que jo si que ho estic un xic, mes que res INTRIGADA, BON DIMARS PER A TÚ. :)

    ResponElimina
  7. Quina diferencia de les conserves casolanes a les industrials.
    Petons

    ResponElimina
  8. Buenas noches. Una entrada muy útil e interesante manera de tener tomate para todo el año, sin tener que comprarlos fuera de temporada que normalmente están conservados en cámaras.
    Un saludo Paco

    ResponElimina
  9. Poder disfrutar de las conservas caseras durante el año es un lujo

    Abrazos y buen día

    ResponElimina

Hola i benvinguts, moltes gràcies pel comentari i la visita , sempre els llegeixo encara que no pugui contestar a tots, però si tens algun dubte no deixis de preguntar,i et contestaré gustosament.

Mil petonets i fins aviat Susanna

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...