Visita la nostra petita botiga

TRADUCTOR D´IDIOMES, AQUI

dimarts, 15 de març de 2011

Crema Catalana

 Expliquen una divertida anècdota catalana, en la qual el bisbe de torn anava a veure unes monges famoses per el seu flam, i em les preses les pobres monges no tenien el flam quallat quan va ser l’hora. La sor cuinera nerviosa decidí quallar-la amb midó, el bisbe acostumat al flam, que estava sempre fred, amb golafreria agafar una cullerada i se la ficar a la boca tal com anava, bo i calenta i exclama, CREMA!!!!, vet aquí el seu nom.

Aquesta crema es molt típica a Catalunya, abans nomes es prenia per St. Josep, (de aquí que també es digui crema de St. Josep) o els dies de festa grossa, però ara el seu consum esta molt mes estes, en la versió tradicional en contes de farina de blat de moro es fa amb midó, es serveix en cassoletes de fang i es sol cremar amb una mica de sucre, que l’hi dona un cruixent molt agradable.



Ingredients ( 8 cassoletes ) elaboració amb la Thermomix
1 litre de llet
6 ROVELLS D´OU ( amb les clares podem fer merenga...per ejemple )
100 grams de sucre
40 grams de midó o farina de blat de moro (Maizena)
1 pessic de sal
1 pell de llimona
1 pal de canyella


Preparació en TH
Posarem en el vas la 1/2 de la llet + pell de llimona + canyella 10 minuts, 100 c, velocitat 2


Retirar i colar la llet, ( es perquè no tingui impureses )  ja podem tirar la llimona i la canyella.


Barrejar  tots els ingredients i abocar-los en el vas, 30 segons ,velocitat 4.


Ara posar la " papallona" i coure 20 minuts, 90C, velocitat 2


Quan acabi el temps,sense temperatura deixar funcionar 2 minuts, velocitat 3.


Abocar en petits recipient ( si son de fang millor ) i deixar refredar.


Ingredients ( 8 cassoletes ) elaboració manual
Escalfar la meitat de la llet amb la pell de llimona i la branca de canyella durant uns 10 minuts a foc fort, colar i retirar la pell de llimona i la canyella.


Barrejar la resta  d´ingredients fora del foc, un poc fet posarem el recipient al foc a temperatura mitja , i remenar  amb cullera de fusta durant uns 20 minuts , passat aquest temps i amb el fogó apagat remenar 2 minuts més.


Abocar en petits recipient ( si son de fang millor ) i deixar refredar.

Abans de servir-la cobrir per sobre amb força sucre i cremar-lo, ( es pot fer amb una pala de ferro manual, elèctrica o amb un bufador de cuina.) el sucre ens quedarà cruixent, servir tot seguit 


Bon profit


AQUESTA RECEPTA PERTANY AL BLOG http://enrocalacuina.blogspot.com/ DESITJO QUE T´AGRADI- SUSANNA

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...