Visita la nostra petita botiga

TRADUCTOR D´IDIOMES, AQUI

divendres, 11 de març de 2011

Coca de recapte amb samfaina i botifarra e pagès




La coca de recapte es molt consumia a Catalunya, consisteix en una massa de pa estirada prima i que al damunt a més de verdures i podem posar tot el que en vingui de gust, ..d´això la paraula recapte que significa "provisió"" dons a l´hora d´elaborar-la s´estirava de tot allò que ni havia en el rebost , el seu origen es confós, es diu que si va venir d´Itàlia a l´època de la dominació romana d´ Hispania, també es comenta si les seves arrels son d´origen aráb...la questio es que gràcies a qui fora, tenim un plat sa, deliciós i digne de la millor taula ....

Ingredients per la massa
200 grams d´aigua
50 grams d´oli de oliva
1 pessic de sal
25 grams de llevat de flequer
400 grams de farina de força


Ingredients per la samfaina
1 pot de tomàquet triturat

Oli d´oliva
Ceba
Carbassó
Pebrot vermell
Pebrot verd
Albergínia
Sal
Pebre


Olives negres
Botifarra crua de pagès
Formatge per decorar

Preparació de la massa amb la Thermomix

( també es pot fer a ma o amb panificadora ) Posar en el vas, aigua + oli+ sal, 1 minut, 37 c, velocitat 4.

Afegir el llevat  fresc 2 segons, velocitat 4, desprès la farina tamisada 6 segons, velocitat 4, i 1 minut, velocitat espiga.

Estirar sobre una placa de forn pinta amb oli, si ens mullem els dits amb oli serà més fàcil estirar la massa, tapar amb un drap i deixar reposar una hora en lloc càlid.


Tallar petits tots els ingredients per la samfaina ,sofregir-los a foc baix, condimentar amb sal i pebre  ( jo els passo desprès per la batedora, doncs si ni han nens no volen veure les verdures ).


Desfer la botifarra , i treure el budell
( el truc perquè ens quedi desfeta ....posem la carn en un plat i la ragem amb un fil d´oli d´oliva, treballar la carn amb les mans i queda tota esmicolada )

Quan la massa ja estigui a punt ,  cobrirem  la base amb la samfaina  ,  la botifarra i les olives negres

Pre-escalfar el forn a 200 c, i fornejar uns 15 minuts ( dependrà del forn.)



A casa desprès la tallem a porcions  ,doncs es de més bon menjar,sobre tot si soms molts, i per remarcar-las i posem un escuradents amb un tros de formatge.


Bon profit


Aquesta recepta pertany al Blog http://enrocalacuina.blogspot.com/  Desitjo que t´agradi  tant, com a mi compartir-la amb tu  , Petonets SUSANNA

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...