Visita la nostra petita botiga

TRADUCTOR D´IDIOMES, AQUI

dimecres, 14 de febrer de 2018

Pastís " Tatin" de poma i plàtan



Hi ha moltes versions de com va néixer aquest postres tant diví,  jo em quedo amb aquesta que és la que més m'agrada.


Sembla ser que la història va començar a l'hotel Tatin, ( per cert encara existeix )  regentat per dues germanes, a la petita població de Lamotte-Beuvron, al sud d'Orleans, una d'elles estava preparant un pastís de poma mentre pensava en el seu estimat que no trigaria a venir a visitarla, distreta amb els seus pensaments d´ amor, va caramelitzar unes pomes per error, en comptes de preparar la massa del pastís, el restaurant estava ple de clients menjant i esperant el seu saborós pastís de poma,  com que no tenia temps per començar a preparar la massa, va improvisar, va cobrir les pomes amb una pasta de full  o va fornejar i el resultat va ser espectacular .... 

I gràcies a aquella badada aquest meravellos pastís ha arribat fins als nostres dies .... el que fa l'amor, Feliç Sant Valentí ( a tota la gent que o celebri, i a la que no, també....)

Ingredients
Pomes
Plàtans
Sucre
Mantega
Pasta de full
Aigua
Una cullerada de farina

Preparació
* No indiquem quantitats ja que això va al gust del comensal, la dolçor, la mida del motlle rodó o quadrat...important motlle apte pel fogó i el forn

Pelarem les pomes i tallarem a quarts, les posarem en un bol amb aigua i una cullerada de farina, reservar,
( així no queden negres )

Posarem al fogó el motlle amb sucre al gust i mantega suficient perque ens ajudi a desfer el sucre, quan ja començi a quedar d´un color groc daurat ( ambar ) i posarem les pomes que deixarem coure durant uns 25/30 minuts a foc baix ( Sí, ens queda algún gromoll d'azucar, no passa res, al posar les pomes ja es desfarà ).

Mentre escalfar el forn a 200 graus.

Passat aquest temps apagar el fogó deixarem refredar uns 15 minuts....seguidament colocarem  be totes les peces de poma en el motlle i també el plàtan tallat a rodanxes, cobrir amb la pasta de full, posan les vores cap dins del motlle.

Fornejar per espai de uns 20 minuts ( cada forn es diferent ), fins que la pasta de full ens quedi daurada.

Desmotllar i deixar refredar en una safata.

Bon profit.

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna


Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...