Visita la nostra petita botiga

TRADUCTOR D´IDIOMES, AQUI

dijous, 16 de març de 2017

Amanida tèbia de puré de patata, ou dur, anxoves i tomàquet

Ingredients
Puré de patata natural tèbi ( res de bossa )
Tomàquets     
Sal
Pebre
Oli d´oliva
Anxoves
Ou dur a rodanxes
 
Preparació
Disposarem sobre una safata el puré de patata tèbi,  afegirem tomàquet i ou dur tot tallat a rodanxes,    amanirem amb d´oli, sal i pebre ,  decorar amb unes anxoves ...si son de L´Escala...millor...

 
Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Canelons de bolets variats


Ingredients
Bolets variats ( jo els compro de llauna si no en tinc i sorten molt be )
Plaques de canalons
Un vas de vi negre
Oli d´oliva
Sal
Pebre negre
Ceba
Maizena -o- farina
Tomàquet fregit
Beixamel
Llet
Mantega
Formatge ratllat

Preparació
Escórrer molt bé els bolets i picar molt fi, si pot ser amb ganivet, queden molt millor, posar una paella al foc amb una mica d'oli, quan estigui molt calent bolcar els bolets així no desprendran aigua.
 
Mentre amb una altre paella sofregir la ceba picada fina, quan els bolets comencin a quedar se massa humitat afegir a la paella de la ceba, ofegar-ho tot junt durant una estona, afegir un parell de cullerades de farina o maizena, remoure fins que es cogui, seguidament afegir el got de vi i el tomàquet fregit, condimentar amb sal i pebre al gust, deixar reduir, ens ha de quedar una massa bastant espessa, ara afegir un raig de llet, deixar incorporar a la massa, quan ens sembli que ja està al punt , ( espesseta )  retirar del foc, passar a un bol, tapar amb film de cuina que aquest toqui la massa (és perquè no faci crosta)  deixar refredar, guardar a la nevera, millor d'un dia per l'altre, així la massa agafa cos i ens serà més facíl fer els canalons.
 
Bullir les plaques seguint les instruccions del fabricant, omplir els canalons, posar en una safata de forn untada amb mantega, cobrir amb beixamel i formatge ratllat.
Només ens faltará gratinar

* Ja qui en el farcit en comptes de farina li posa directament un parell de cullerades de beixamel ja feta, a gustos, a casa agrada més aixì

  Bon profit
 
Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/

Desitjo que t´agradi, petonets Susanna










Com sembrar caps de pinya tropical...i que visquin


Pinya tropical,  americana o  ananas, originaria del Brasil.

De fulles espinoses que poden arrivar de 25 a 100 cm de llarges, fan una flor de color rosa, necesita una temperatura de 25-35 graus, pel que a l´hivern no es pot deixar fora ,  molta humitat, aixì com terra adobada, li encanta el nitrogen.


A casa ens agrada molt la pinya americana al natural, ... en un viatge per terres Tropicals, i durant una excursió vaig observar que sembraven caps de pinya, mai havia inmaginat que es podien sembrar, vaig preguntar que com ho feien, senzill i simple, total si en una ocasió no funciona, repetim i no passa res ...

 

Aquesta és la nostra proposta .... i funciona
És molt important comprar una pinya que estigui sana, tirant a verdosa i que el seu cap estigui sencer, en bon estat, que no li faltin fulletes del centre.

Li tallem el cap com a dos dits per sota de la part de les fulles, i el deixem inclinat perquè es curi el tall durant un parell de dies, observarem que s'ha assecat la part per on ho hem separat de la pinya.

Seguidament posarem terra fèrtil en un petit test, ( quan creixi ja el canviaremos ) sembrem el cap, regarem i deixar a l'exterior entre sol i ombra, fins que li surtin arrels, és important que sempre tingui humitat a la terra.

I ja està ... també he de dir que no totes les vegades s'aconsegueix que visquin .... pel que repeteixo és important comprar bones peces..


Fa molta il.lusió quan ens sortim amb la nostre, bones pinyes.




Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Wok ràpid d´arròs i vegetals



Ingredients
Oli d´oliva
Sal
Pebre 
Ceba
Albergínia
Pebrot vermell
Pebrot verd
Bolets
Arròs blanc que ja tindrem bullit amb antelació

Preparació
Tallarem les verdures a trossets petits i els saltarem amb oli d´oliva en un wok o una paella ample, condimentar amb sal i pebre al gust, quan ja estiguin cuites amb la textura que desitjem i aferigem l´arròs, barrejar uns minuts i cap a taula falta gent.

Bon profit.

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dimecres, 15 de març de 2017

Aletes de pollastre i patates al forn dins de bossa


Ingredients
Aletes de pollastre
Oli d´oliva
Sal
Pebre
Opcional : herbes aromatiques al gust, a casa ens agrada molt el Romaní
Patates

* Molt important dues bosses especials per cuinar al forn.    NO SON BOSSES NORMALS

Preparació
Escalfar el forn a 190 graus.

Per un costat pelar i tallar les patates, condimentar amb sal, pebre i un raig d´oli d´oliva, posar dins d´una de les bosses i tancar.

Per l´altre costat condimentar les aletes de pollastre amb sal, pebre, oli d´oliva i herbes, remenar be, posar dins de l´altre bossa i tancar.

Col.locar les bosses sobre una safata de forn, i coure fins que estigui tot cuit, no indico temps, doncs dependrá de la quantitat i mida de les peces.

Un cop tot guisat treure de la bosses, presentar en una safata i a gaudir.

Queda tot deliciós, molt ben cuinat i sense embrutar res....

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Com desalar bacallà

Quan arriba Quaresma és tradició pensar en elaborar plats en els qu ´el bacallà és l'estrella principal.  

El bacallà és un peix blanc, molt ric en vitamina B, baix en greix i porta molta proteina.

Normalment el comprem salat  i sec com una espardenya,  doncs.... 
 
Aquesta és la nostre proposta........i funcionen

Abans de posarlo en remull netejarem la capa de sal que porta sota l ´aixeta amb aigua freda, aixì trigaria menys temps a desalarse.
 

Posarem les peces dins un recipient amb aigua, tenen que quedar cobertes, es important que les col.loquem amb la pell cap amunt perque quedin més ben desalades.


El temps orientatiut per desalar el bacallà que jo faig servir
Peces molt petites  en remull  unes   2 hores, canviar l´aigua cada 1 hora
Peces petites            en remull  unes 36 hores, canviar l´aigua cada 8/10 hores
Peces grosses           en remull  unes 48 hores, canviar l´aigua cada 6/ 8  hores

Es molt important guardar a la nevera, fora ens pot fermentar, i es una pena haver de tirarlo....doncs molt barat actualment no es.

Jo a l´ultim canvi d´aigua o faig  per llet, queda el bacallà més blanc i més melòs.

Tambè per tenirne sempre a punt un cop desalat el congelo.

Bon bacallà i bon profit

 Aquesta informació pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna






dijous, 9 de març de 2017

Pollastre assegut a la cervesa


Ingredients
Un pollastre senser
Un vas de cervesa / també es pot canviar per conyac o vi....al gust
Sal
Pebre
Greix de porc / o oli d´oliva / o mantega ....al gust
Romarí

En aquest cas la base on queda assegut el pollastre es un cilidre inox que vaig comprar especial per això, si no es té es pot fer servir un pot, una ampolla etc.. 


Preparació
Agafar el pollastre i el condimentarem per dins i per fora amb sal, pebre i romaní, també li farem un bon massage amb el greix de porc, omplir el cilindre o pot amb la beguda escollida...en aquest cas cervesa , el colocarem assegut dins del forn amb una safata a sota, la temperatura sobre uns 180 graus a la part mes baixa del forn ( jo li posso el ventilador ), de tant en tant el regarem amb el suc que ens va quedan a la safata fins que quedi cuit i daurat.

Es pot acompanyar de patates, arròs, amanida,.....a gaudir

Bon profit1

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/ Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Amanida d´endívies amb llesques de formatge manchego curat i tomàquet


Ingredients
Endívies
Tomàquets Cherry 
Una peça de formatge manchego curat
Sal
Pebre
Oli d´oliva
Vinagre
 
Preparació
Disposarem sobre una safata les fulles d´endívies senceres, afegirem els tomàquets  tallats a rodanxes, ( en podem reservar un pel centre que tallarem en forma de flor ) amanirem amb una vinagreta d´oli, sal, pebre i vinagre,  per acabar decorarem amb les llesques de formatge manchego curat.

* Per les llesques de formatge, tant fácil com fer servir un pelador de patates, quedaran perfectes

Bon profit


Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/ Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Tajine de carxofes i ceba


Ingredients
Cors de carxofa
Cebes senceres sense pell
Sal
Pebre
Oli d´oliva
Una mica d´aigua
Opcional, Llesques de formatge manchego curat



Preparació
Posarem els cors de carxofa i les cebes dins de la tajine, condimentar amb sal i pebre al gust, un raig d´oli d´oliva i un altre d´aigua, tapar i deixar que es cuini a foc molt baix,...temps...dependrá de la quantitat i la mida de les peçes...

A casa m´agrada de servir aquest plat amb llesques de formatge manchego curat, a gaudir

Bon profit.


 
Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Tajine....que es ?

 
Que es una Tajine ? ...sona (tayín

Doncs és un recipient per cuinar formar per una base que es un plat fons i provist d´una tapa que te forma cònica, com una ximenia, el clàssic està fet de fang cuit, per cuinar amb carbó, llenya, o gas.....però actualment amb les noves cuines electriques les han adaptat als temps moderns i els fabriquen amb el plat o base de ferro culat i  la tapa o xemeneia de ceramica o gres, així son aptes per cuines electriques i de inducció,  ja no tenim que privarnos de fer uns bons, sans  i deliciosos plats.

Nomalment totes les receptes que es preparen amb aquest recipient reben el nom de Tajine de ....
  
La cocció amb una tajine es molt lenta,  el disseny de la seva tapa fa que el vapor que despren es mantengi dins del recipient, i  els  productes conserven totes les seves propietats i sabors, a més un cop acabada la seva cocció es mantén molta estona el calor residual.

Bon profit


Aquesta informació pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dimarts, 7 de març de 2017

8 de Març 2017- Dia" internacional " MUNDIAL DE TOTES LES DONES


8 de Març 2017- Dia internacional   MUNDIAL DE TOTES LES DONES 

Una dona davant del mirall 
Dona: Bon dia! com em veus avui?

Mirall: Depèn ...

Dona: depèn de qué ?

Mirall: Del que tu vulguis que jo vegi

Dona: No t'entenc

Mirall: Aquest és el problema ... no vols entendre el que realment veus en mi.    Vols que et digui el que jo veig? ... O vols que et digui el que tu veus? 
Dona: Pots explicar-me les dues imatges?

Mirall. Si

Dona. Doncs que és el que jo veig ?, va explica't ... li pregunta desafiant i una mica cabrejada ... 

Mirall: El que tu veus cada matí es a una dona que ha de passar una bona estona davant del mirall (o sigui debant meu) buscant una aprovació, que si el vestit em quedi bé, que si em sembla veure una arruga nova, un cabell blanc que no sabia ... una dona que lluita per estar guapa per si i per als altres cada dia ...

Dona: I que veus tu?

 
Mirall: Una persona molt humana, meravellosa, que es preocupa més pels altres que per ella mateixa, lluitadora, que ha estat capaç d'aixecar a una Família, amb un cor ple de bondad, persistent, incansable ... una dona bella, obstinada a no reconèixer que és irrepetible I ÚNICA. 

Comença a veure la teva vida i la teva imatge amb els ulls del cor ... i descobriràs que ets bella sense importar els anys, els cabells blancs, ni les arrugues ...




Aquesta informació pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dijous, 2 de març de 2017

Pa tieta Dolors

 Ingredients 
1000  grams de farina de força ( tamisada)
500 grams d´aigua
60 grams d´oli d´oliva
1 culleradeta de sucre
2 1/2 culleradetes de sal
50  grams de llevat de flequer sec - o- 1 sobre de sec

  
Preparació de la massa amb la Thermomix
( també es pot fer a ma o amb panificadora )
Posar en el vas, aigua + llevat fresc ( o sec ) + oli   1 minut, 37 c, velocitat 4.Afegir  desprès la farina  tamisada  + sal + sucre + massa mare 6 segons, velocitat 4, i 1 minut, velocitat espiga.

Fer una bola  tapar amb un drap i deixar reposar una hora en lloc càlid.

Passat aquest temps donarem forma a les peçes, ( al vostre gust rodó, tipus motlle, barres....) i les posarem en una safata apta per anar al forn o en motllos individuals, polvoritzar amb aigua, tapar i deixar reposar una hora en lloc càlid.


Mentre escalfar el forn a 200 graus, fornejar uns 35/40  minuts ( dependrà del forn i la mida dels pans) , deixar refredar sobre una reixeta.


Deliciosos , Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Panets de llet farcits de crema de cacao ( Nutella )


 
Ingredients ( per uns 12 panets ) 
600 grams de farina de força (tamisada )
2 ous batuts
300 grams de llet
20 grams de mantega - o- oliva d ´oliva
1 culleradeta de sucre
1 1/2 culleradetes de sal
1 sobre de llevat sec de flequer
Crema de cacao ( tipus Nutella )
 ( Una culleradeta de farina desfeta amb llet per pintar els panets i fideos de xocolate per posar per sobre )


Preparació de la massa amb la Thermomix
( també es pot fer a ma o amb panificadora )
Posarem en el vas  la llet + mantega + els ous batuts  1 minut, 37 c, velocitat 4.

Afegir  desprès la farina  tamisada + sucre + sal + llevat 6 segons, velocitat 4, i 1 minut, velocitat espiga.

Fer una bola  tapar amb un drap i deixar reposar una hora en lloc càlid.

Ara farem 12 parts, abans de donar forma de bola farcirem les porcions amb una bona cullerada de crema de cacao, pintar amb la barreja de  llet i farina i cobrir amb fideos de xocolate , posarem en una safata apta per anar al forn folrada amb paper vegetal, taparem, deixar aproximadament reposar una hora en lloc càlid.

Mentre escalfar el forn a 200 graus, fornejar uns 15/20 minuts ( dependrà del forn) , un cop cuits posar sobre una reixeta i deixar refredar.
 
Adicctius total...como un " bollicao" pero millor....
 
* En el meu cas estan fets  dins de motlles per fer magdalenes grosses.
 
Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna






Pastís de formatge La Viña


 Especialitat del Restaurant "La Viña " ubicat a San Sebastian, tinc que dir que tothom que l´ha provat a coincidit que es ...hummmm.

Ingredients 
Fet amb un motlle de 24 cm
1 quilo de formatge d´untar tipus Philadelphia
5 ous
500 grams de nata per montar
250 grams de sucre ( la recepta original posa 350 grams )
50 grams de maizena o farina ( al gust )

Preparació
Escalfar el forn a 180 graus i folrrar el motlle amb paper vegetal.

Separar les clares, montar a punt de neu i reservar.

Batre junt la resta d´ingredients i afegir les clares a punt de neu, remenar amb precaució perque no perdin l´aire.

Fornejar durant uns 50/55 minuts en el centre del forn, comprovar amb un punxó si ja està cuit, doncs cada forn es diferent.

Apagar el forn i deixar temperar dins amb la porta oberta durant uns 10 minuts, desprès treure del motlle i refredar sobre una reixeta.

Bon profit.

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dimecres, 1 de març de 2017

Com reparar petites ratllades i descolorits a la fusta amb una ....NOU



Aquest consell el vaig veure per la televisió i em va semblar d'allò més interessant.
 

A qui no li ha passat que sense pensar,  algú de casa ha deixat un got mollar sobre un moble ... i allà ha quedat el  record ..... 

O portant alguna coses d'un lloc a un altre....... no hem calculat bé i hem ratllat una porta ....
 
Doncs aquesta és la nostra proposta ... i funciona.

Tan fàcil i sa, com agafar un tros de nou pelada i fregar-la sobre les ratllades o descolorits de la fusta, fregarem fins que hagi desaparegut.


A gaudir altre cop de mobles com nous.


Aquest truc pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...