TRADUCTOR D ´IDIOMES

TRADUCTOR D ´IDIOMES

Translate

dissabte, 28 de febrer del 2015

Senglar a la cassola amb patates


Per fer aquest plat podem utilitzar aquelles parts (restes de senglar) que no són tan vistoses ni toves , però igual de delicioses

Ingredients
Senglar 
Patates
Unes fulles de llorer
Sal
Pebre
Un cap d´alls
Ceba
tomàquets madurs
Pastanaga
Api
Un grapat d´avellanes torrades
Un vas de vi ranci
Oli d´oliva
Aigua o brou lleuger
* La meitat del api i la pastanaga serà per bullir el senglar i l´altre meitat per posar a la cassola
Preparació
En primer lloc posarem la carn de senglar tallada petita en una olla amb aigua, afegirem api,  pastanaga, sal i pebre , deixarem bullir una estona,  no indico temps ja que dependrà de la quantitat, mesura de les peces i edat de la carn, quan comenci a quedar una mica tova, retirar del foc i escórrer.

Mentre bull al carn  pelarem i tallarem les patates a quadrats, les fregirem una mica, escórrer i reservar.   
                                            
En una cassola  farem un sofregit amb la ceba,  pastanaga,  api, tot tallat petit, també li posarem el cap d´alls sencers amb la pell  i el senglar,  quan tot plegat agafi color li afegirem les tomàquets tallades a quarts sense pell (  o triturades )  les fulles de llorer i el vas de vi ranci, deixar coure tot a foc baix, condimentar amb sal i pebre al gust,  quan veurem que la carn comença a estar cuita i posarem les patates a més d´una bona picada d´avellanes torrades,  cobrir tot amb aigua o un brou lleuger i deixar coure sempre a foc baix fins que quedi cuit i el suc una mica espès.

* A foc baix, quasi no tens ni que vigilar la cassola i queda un plat com els d´abans.
 * Reposar encara está més i més bo.
* Podem garantir que per més dura que sigui la carn, quedarà tova i melosa

Bon profit


Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dimarts, 24 de febrer del 2015

Com fer la picada perfecta



Darrerament els morters en moltes cuines han passat a segon pla a conseqüència dels petits electrodomèstics, a mi personalment m'encanta fer-hi una bona picada, res a comparar amb el resultat d'un aparell elèctric.

Aquesta és la meva Proposta ... i funciona

En primer lloc posarem un drap de cuina sobre el marbre perquè en picar no se'ns mogui el morter, afegir una mica de sal i seguidament els ingredients que volem picar, amb aquests petits trucs, ni se'ns mourà mentre treballem, ni ens sortiran trossets de la picada pels aires, la textura d'una picada manual..... insuperable.

Bon profit.

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

LLom de porc a la cassola amb bolets


Ingredients
Llom de porc tallat a llesques
Tomàquet triturar
Ceba
Llorer
Sal
Pebre
Un cap d´alls
Bolets
Avellanes torrades
Un vas de vi o conyac
Farina de blat
Oli d´oliva

Preparació
En primer lloc condimentar les peces de llom amb sal i pebre al gust , passarem per farina, les daurarem una mica en oli d'oliva i reservar.

En la mateixa paella saltejarem els bolets en oli d'oliva que poden ser en conserva o frescos i també reservarem a part.

En una cassola sofregir la ceba tallada petita i els alls amb la seva pell , un cop comenci a daurar afegir el tomàquet triturat i la fulla de llorer,  un cop comença a canviar el color regar amb el vi o conyac, deixar evaporar el licor, ara li afegirem les peces de carn, els bolets, i una picada d'avellanes torrades, barrejar tot i deixar coure a foc lent durant uns 15 minuts, si ens queda la cassola una mica seca afegir un got d'aigua, rectificar de sal i pebre.


Pot servir-se acompanyat d'unes torrades, arròs bullit, pasta o una amanida verda.

Bon profit.

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dilluns, 9 de febrer del 2015

Boletes de pa farcides de xorisso


 Ingredients
380 grams d´aigua
100 grams de massa mare
25 grams d´oli d´oliva
40 grams de llevat fresc
2 culleradetes de llet en pols
700 grams de farina de força
1 culleradeta de sucre
2 culleradetes de sal

Preparació amb la Thermomix
Aigua + oli + llevat + m.mare + llet pols  5 MINUTS- 37.- V.2.

Afegir la farina tamisada + sal + sucre  10 SEGONS – V.6  desprès amasar  5 MINUTS – V. ESPIGA -SENSE TEMPERATURA

Treure del pot i reposar la massa tapada en lloc càlid 1 hora, passar aquest temps, formar petites boletes a la mida de l´aparell ( si no es te es pot fer amb un motllo apte per anar al forn) farcir de xorisso i posar dins la maquina o en el forn fins que estiguin daurades.

* Forn a 200 graus uns 10 minuts aprox. dependrà del forn
* Si es fan amb una maquina de fer cake pop, aquesta te que estar molt calenta.
* La massa del pa es pot preparar també a ma o amb la panificadora.
Queden molt bones, vistoses,...ideals per un aperitiu o pica pica.
Bon profit
Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/  Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...