TRADUCTOR D ´IDIOMES

TRADUCTOR D ´IDIOMES

Translate

dimarts, 30 d’abril del 2013

Capsetes de llaminadures per quasevol moment important.....




És temps de comunions, casaments, batejos,  ...... el dia de la Mare,

O per una festa, aniversari, detall

Desitgem compartir aquestes precioses i dolçes capsetes   elaborades artesanament i amb molt d'amor ...


Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Truita de cigrons - baix en greixos -


Ingredients
Ous
Cigrons bullits
Sal
Pebre (opcional)
Oli d´oliva

Preparació
Saltarem una mica per la paella els cigrons bullits amb oli d´oliva, condimentar amb sal i pebre al gust, batre els ous barrejar amb els cigrons i fer la truita daurada al gust.

Un àpat ràpid, sa, lleuger,.hummm ( ideal per la carmanyola...)

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

diumenge, 28 d’abril del 2013

Capseta de llaminadures / Rosa lila Anna



Per molts anys guapa tu i moltes gràcies per tot, des de la petita  Botiga d´en Roc a la cuina

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Saltat de bolets, alls tendres i espàrrecs verds


Ingredients
Bolets ( si son frescos millor )
Alls tendres
Espàrrecs verds ( si son frescos millor )
Oli d´oliva
Sal
Pebre

Preparació
Tallarem tots els vegetals més o menys a la mateixa mida, i els saltarem amb oli d´oliva calent, condimentar amb sal i pebre al gust,...i a gaudir-ne

Ràpid de preparar, sa i plé de vitamines.....hummm

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Pastissos de llaminadures / Pilota i botes de futbol


Encàrrec per un gran amant del futbol , per molts anys,  feliç dia i gràcies per confiar-nos la elaboració del pastís.

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dimecres, 24 d’abril del 2013

Fira de Torrelavid


Aquest diumenge 28 d´abril, en Roc a la cuina estará a Torrelavid, i esteu convidats

Aquesta informació pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dilluns, 22 d’abril del 2013

2013 23 D´ ABRIL, SANT JORDI









Avui és un dia especial a la nostra terra, Catalunya, doncs és Sant Jordi

i els dedico aquest poema de Joan Maragall ( 1860-1911)



LA DIADA DE SANT JORDI


 La diada de Sant Jordi
 és diada assenyalada
per les flors que hi ha al mercat
i l´olor que en fan els aires
i les veus que van pel vent
"Sant Jordi, mata l´aranya "

L´aranya que ell va matar
tenia molt mala bava, terenyinava les flors
i sén xuclava la flaire,
i el mes d´abril era trist
i el nens i nenes ploraven.

Quan el Sant hagué passat tot jardi se retornava,
per´xò cada any per Sant Jordi
és diada assenyalada
per les flors que hi ha al mercat
i l´olor que en fan els aires.


Font d´inspiració, Editorial .Juvenil , edició primera, any 1952

D´es d´en Roc a la Cuina, us desitgem un Molt Feliç Dia

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dijous, 18 d’abril del 2013

Pinxos de xai a l´ aroma de ras el hanut

* Demanar al nostre carnisser de confiança que ens tregui l´os de la cuixa de xai.

Ingredients
Una cuixa de xai sense l´os i tallada a daus
Sal
Pebre
Ras el hanut ( una espècia atualment fàcil de trobar aqui )
Oli d´oliva
Bastonets de fusta ( per fer els pinxos)

Preparació
Posar els daus de xai en una safata i els condimentem amb sal, pebre, ras el hanut i un raig d´oli d´oliva, remenar perquè quedi tot ben barrejat, deixarem reposar tapat amb film de cuina a la nevera un minim de 1/2 hora, ( jo o faig d´un dia per l´altre )

Abans de cuinar-los els montarem en els pinxos de fusta.

Es poden fer a la planxa, barbacoa, forn....al gust o el que es pugui

Acompanyar d´unes patates braves, amanida, all i oli.....hummmmm

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Suc o brou de verdures


Segurament feu moltes vegades verdures bullides a casa, però mai guardeu el brou o suc del bullit, en aquesta aigua i queden totes les vitamines i part del seu sabor.


Doncs aquesta   és la meva proposta..........i funciona.

Una vegada estiguin les verdures bullides, les colarem i reservarem aquest brou que ens queda a l´olla, és ideal per preparar un arròs bullit, per afegit a un guisat, a una paella......


Depenent del seu ús el podem congelar en un recipient gros, petit, o a porcions.....serveix tota mena de verdures.

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Com fer pa sense embrutar massa.....



Si ens agrada fer pa a casa de segur que mes d'una vegada ens hem trobat farina per gairebé tot arreu.



Doncs bé, per no embrutar massa, només el just, aquesta és la meva proposta............ i funciona.

Abans de començar la nostra tasca, res més facíl de cobrir la zona on treballem amb unes estovalles (que només destinarem per aquest menester), i un cop finalitzats els nostres pans, només hem d'aixecar les estovalles, sacsejar-li la farina que tingui sobre en la galleda de les escombraries, ens quedarà tot net, ara només l´hem de rentar i fins la pròpera vegada


Bons pans i bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Truita de sonssets....de Blanes



Ingredients
Sonssets....en el meu cas eren molts fresquíssims de Blanes
Sal
Pebre (opcional)
Ous
Oli d´oliva

Preparació
Posar els sonssets en un escorredor i els passarem per sota l´aixeta perquè quedin ben nets, dejar escorrèr l´aigua.

Batre els ous, salar ( un pessic de pebre si be de gust ) afegir un grapat de sonssets, escalfar oli en una paella i fer la truita.

Qui diu que menjar bé costa tant ?...

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dimarts, 16 d’abril del 2013

Pastissos de llaminadures / Pastís Sandhya



Ha arribat la primavera i amb ella temps de comunions, aquest passat diumenge la Shandya va celebrar la seva, envoltada de Familía i amics, que se l´estimen molt, i molt,  la nostra missió va ser la de preparar un preciós pastís per la festa i aquest n´és el resultat, moltes gràcies per confiarnos la seva elaboració

Des d'aquí li desitgem tota la sort del món, del univers i de la galàxia per aquest dijous.


Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dilluns, 15 d’abril del 2013

Mona de Pasqua Gemma 2013



Ja se que es una mica tard, però desitjo compartir la Mona 2013 de la meva fillola, com cada any, la base es un pastís de formatge, el seu preferit 

http://enrocalacuina.blogspot.com/2010/02/pastis-de-formatge-gemma.html


Per molts any estimada Gemma, ja saps que tens la Mona garantida tota la meva vida
Mil petonets

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Pinxos variats per la Gran Trobada Familiar




Uns deliciosos i fàcils pinxos per una Gran Trobada Familiar...tots i varen portar un plat, aquesta va ser la nostre aportació  ...va ser a l´aire lliure, el dia ens va acompanyar amb un bon sol, sota els pins, aroma de bosc, el cantar dels ocells...un dia PERFECTE, gràcies Familía i per molts anys

Ingredients
Pa tipus bagette o ciabatta
Oli d´oliva
Olives sense pinyol o farcides
Embutits al gust, tallats prims
Ous per fer truites
Formatge
Codony
Sobrasada per untar
Nous pelades.....
Pinxos de plàstics de colors


Preparació
Tant senzill com tallar el pa amb llesques molt primes, sucrar amb oli i decorar al gust amb tots aquest ingredients.

Batre els ous en un bol i fer petites truites a cullerades.

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dijous, 4 d’abril del 2013

No és un adéu per sempre, només adéu per un instant




Avui no es una recepta, es un record per la Nieves, fa poc que ens ha deixat però jo o vaig saber abans d´ahir per un familíar, feia tres anys que ens coneixiem pel blog  i ens varem fer molt amiges, l´any passat crec que era pel estiu, varem " parlar " per darrera vegada, em va comentar que passava més temps a l´hospital que a casa, ja no li quedaven forçes per cuinar ....i molt valenta va dir que es que moriria aviat, jo li vaig donar " canya ", però ella contestar que n´estava segura que no arribaria a Nadal, ara cuina pels Àngels, fins sempre estimada...

Aquest es el seu blog i el seu comentari...
http://elblogdemnieves.blogspot.com.es/
Tengo mogollón de años, arrastro un contrario que me aguanta un montón y dos añadidos de 20 y 16 años que me cuidan lo que no está escrito. Intento ser lo más feliz posible dentro de mis circunstancias.


Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dimarts, 2 d’abril del 2013

Amanida de tomàquet,plàtan i piparres


Ingredients
Tomàquet d´amanir
Plàtans de Canàries
Piparres basques
Olives
Oli d´oliva
Sal

Preparació
Tallarem els tomàquets en rodanxes i els posarem amb amor en una safata, farem el mateix amb els plàtans de Canàries, les piparres basques i les olives...que poden ser farcides, regarem generosament amb oli d´oliva del bo i per acabar espolsarem amb sal al gust.

Senzill, deliciòs i sa....

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...