TRADUCTOR D ´IDIOMES

TRADUCTOR D ´IDIOMES

Translate

dimarts, 26 de març del 2013

Bunyols de llàntia - DIJOUS SANT 2013


*  Aquesta recepta la vaig posar l´any 2011 i la he " refrescada" doncs crec que val la pena...
Feliç Setmana Santa a tot@s 

Quan arriba Quaresma es molt típic de trobar a totes les pastisseries de Catalunya ..els bunyols o brunyols , a casa des de sempre es una tradició de fer-los el dia de Dijous Sant,  aquesta es la meva proposta per aquest any, tinc que dir que queden molt bons, la recepta una mica modificada es del meravellós blog http://www.velocidadcuchara.com/
jo la he preparat amb la meva "olla màgica "= thermomix, però igualment es pot fer a la manera tradicional.


També tinc que dir que he utilitzat una eina molt especial, queden tots iguals i no t´embrutes gens les mans, segur que a la ferreteria la poden provar, jo ho vaig fer..a més no es pas cara, de no tenir-la , cap problema amb dues petites culleres i llestos....

Ingredients ( per uns 35 bunyols )
100 grams de llet,
100 grams d´anís ( jo sempre faig servir El Mono),
100 grams d´oli d´oliva,
90 grams de sucre,
2 llimones,
4 ous grossos,
1 sobre de llevat ( tipus Royal)
1 pessic de sal,
1/2 cullerada petita de canyella en pols
1 cullerada de matafaluga
350 grams de farina de pastisseria
Oli de gira-sol (per fregir els bunyols)
Sucre fer "ensucrar-los" un poc fet, pot ser normal o glass

Preparació
Tamisar la farina junt amb el llevat i reservar.

Ratllarem la pell de una llimona junt amb el sucre 30 segons, velocitat prog. 5 a 9 , i reservar.

Sense rentar el recipient i posarem l ´oli i la pell de l´altre llimona, 6 minuts, 100 c, velocitat 1.,passat aquest temps, treure,colar la pell i reservar.

Batre els ous 20 segons, velocitat 3, ara afegir l ´oli  +  la resta d´ingredients menys la farina,  barrejar 1 minut, velocitat 3, desprès i afegim la farina i batre 1 minut, velocitat 3.


Passar la massa a un recipient i deixar reposar tapada 1 hora dins de la nevera.

Posarem al foc un cassó fondo amb abundant oli de gira-sol, quan l´oli ja estigui calent i posarem la llàntia perquè agafi calor, treure-la de l´oli i la anirem omplin fins a la meitat amb l´ajuda de una cullera petita , introduir-la dins del cassó, poc a poc es desenganxen i suren, donarem la volta al bunyol quan veiem que una banda esta torrada, es recomada de fer-los de dos en dos , escorre sobre una reixeta i quan estiguin quasi frets, passar-los pel sucre.

* A cada tanda de bunyols, es important d´escalfar la llàntia dins de l´oli, molt bons, de veritat.

Bon profit.

AQUESTA RECEPTA PERTANY AL BLOG http://enrocalacuina.blogspot.com/ DESITJO QUE T´AGRADI- SUSANNA

divendres, 22 de març del 2013

FIRA DEL MOTOR A GIRONELLA 2013




Diumenge dia 24 de març  La Botiga d´en Roc a la cuina  estará a la fira d´alimentació a Gironella, i esteu convidats.


Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dimarts, 19 de març del 2013

Amanida d´enciam fulla de roure, julivert i raves


Ingredients
Enciam fulla de roura
Julivert ( només les fulles )
Raves
Olives al gust
Sal
Pebre
Oli d´oliva
Vinagre de Xerès

Preparació
Tallarem l´enciam a juliana i els raves a rodanxes, o posarem en una safata junt amb les fulles de julivert i o amanirem tot amb una bona vinagreta que farem amb l´oli, el vinagreta, la sal i el pebre, per acabar i posarem unes olives.

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dimecres, 13 de març del 2013

Sense comentaris .......




Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dimarts, 12 de març del 2013

Pastissos de llaminadures / Pastís Romea


Pastís especial per a una persona molt especial, Moltes Felicitats i gràcies per confiar l'elaboració del pastís per a la seva festa.

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Pasta "caprici" amb sípia, cloïsses i verdures


Ingredients
Pasta ( model caprici )
Cloïsses
Sípia
Sal
Pebre
Oli d´oliva
Ceba
Pebrot
Api
Pastanaga
Tomàquet triturat
Un raig de vermut blanc sec

Preparació
Deixarem una estona les cloïsses amb aigua força salada perqué treguin la sorra que podi estar dins.

Tallarem la sípia a trossets petits i la saltarem uns minuts amb oli calent.

Farem un bon sofregit amb la ceba, api, pastanaga i el pebrot tot tallat petit, quan la verdura començi a agafar color, afegirem el tomàquet, quan estigui fregit i abocarem un raig de vermut blanc sec, la sípia i els cloïsses, condimentar al gust i deixarem reduir.

Mentre bullir la pasta seguin les instruccions del fabricant , quan aquesta estigui " al dente" li afegirem a la cassola del sofregir, remenar una mica i servir calenta.

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Jarret de vedella a la cassola amb patates


El terme jarret (també conegut com morcillo) deriva de la paraula "gerra" per referir-se a la pota de l'animal, sent el jarret la part alta i amb carn que va des del panxell fins a la corba de la pota de l'animal i és molt saborosa.




* Truc perquè les carns ens quedi ben tendres.....deixarem les peces en repòs a la nevera, mínim una hora cobertes de llet...

Ingredients
Un jarret de vedella lligat ( podem demanarem al nostre carnisser que ens tregui l´os i ens el lligui )
Patates
Unes fulles de llorer
Sal
Pebre
Un cap d´alls
Ceba
Un parell de tomàquets madurs
Una pastanaga
Una branca d´api
Un grapat d´avellanes torrades
Un vas de vi ranci
Oli d´oliva
Aigua o brou lleuger

Preparació
En primer lloc pasarem el jarret per la cassola amb oli calent per segellar la carn,  li donarem una mica de color, retirar i reservar.

En el mateix oli farem un sofregit amb la ceba, la pastanaga, el api, tot tallat petit, també li posarem el cap d´alls sencers amb la pell, quan les verdures ja agafin color li aferirem les tomàquets tallades a quarts sense pell, les fulles de llorer, el jarret que tenim reservat i el vas de vi ranci, deixar coure tot a foc baix, condimentar amb sal i pebre al gust,   quan veirem que la carn comença a estar cuita treure la cassola del foc i la deixarem refredar una mica.

Mentre pelarem i tallarem les patates a quadrats, les fregirem una mica, rescórrer i reservar.

Pasada una mig hora agafem el jarret de vedella li treurem els cordills i la tallarem a rodanxes ( deixo la mida al gust del comensal ).

Agafar tot el contingut de la cassola i o triturarem ( les fulles de llorer i el cap d´alls sencers NO ),  o tornarem a posar a la cassola junt amb el jarret a rodanxes, les patates i una picada feta amb les avellanes torrades, cobrir tot amb aigua o un brou lleuger i deixar coure sempre a foc baix fins que quedi cuit i el suc una mica espès.

* Sembla complicat, però es molt fàcil
* A foc baix, quasi no tens ni que vigilar la cassola i queda un plat com els d´abans.
* Al triturar totes les verdures, i son però no es veuen, ideal pels nens i als poc amants de verdures.
* Reposar encara está més i més bo.

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

XX FIRA D´ARTESANIA I COMERCIAL A SANT JAUME DE LLIERCA




Diumenge 17 de març de 2013
XX FIRA D´ARTESANIA I COMERCIAL A SANT JAUME DE LLIERCA

A més
XVI Trobada de puntaires
VII Trobada de Patchtwork
Sardanes amb la cobla Vila de Jonquera
Exposició de bonsais
Castells a càrrec dels Falcons de Capellades
Ball de fi de festa.....

En Roc a la cuina  també i será, si voleu venir i esteu convidats

Petonets Susanna

Aquesta informació pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dilluns, 11 de març del 2013

Pastissos de llaminadures / Pastís de noces Enric & Lorda




Aquesta setmana hem estat afortunadament molt ocupats amb diversos encàrrecs, entre ells un dels meus favorits, aquest preciós pastís de noces per l'enllaç de Enric & Lorda


Moltíssimes felicitats i gràcies per confiar l'elaboració del vostre pastís


Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

divendres, 8 de març del 2013

2013 - 8 de Març dia Mundial de la Dona



                                  
 Flor  emblema del Dia Internacional     Mundial de la Dona que es celebra cada any el 8 de Març.

En ple sigle XXI, desgraciadamente encara no s'ha aconseguit la igualtat en tots els àmbits


El Dia Internacional Mundial de la Dona Treballadora o de la Dona commemora la lluita de la dona per la seva participació, en peu d'igualtat amb l'home, en la societat i en el seu desenvolupament íntegre com a persona.

La primera convocatòria va tenir lloc el 1911 a Alemanya, Àustria, Dinamarca i Suïssa estenent la seva commemoració, des d'aleshores, a nombrosos països. El 1977 l'Assemblea General de l'Organització de les Nacions Unides (ONU) va proclamar el 8 de març com a Dia Internacional pels Drets de la Dona i la Pau Internacional. És festa nacional en alguns países.

Any 1909 i 1910 - Proclamació del dia internacional de la Dona Treballadora

El 28 de febrer de 1909 es va celebrar per primera vegada als Estats Units el Dia de les dones socialistes després d'una declaració del Partit Socialista dels Estats Unidos.


Mil petonets i FELIÇ DIA A TOTES


Aquesta informació pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dijous, 7 de març del 2013

Cloïsses saltades amb all amb aroma de vermut blanc sec



Un plat tant ràpid de preparar com de que desaparegui a taula.

Ingredient
Cloïsses fresques
Oli d´oliva
Sal
Pebre
Alls 
Vermut blanc sec

Preparació
En primer lloc posarem les cloïses en aigua salada perquè escupin les restes de sorra que pugin tenir dins,
durant aproximadament una hora, després les esbandirem en aigua sota l´aixeta, escórrer i reservar.

Tallarem els alls sense pel a rodanxes i els sofregirem en oli calent, quan ja començin a agafar una mica de color afegir les cloïses, condimentar amb al sal i pebre al gust, donar.lis un parell de remenades , abocar un raig de vermut blanc sec que deixarem reduir, i llestes per menjar.

Bon profit.

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dimecres, 6 de març del 2013

Pastissos de llaminadures / Mona de Pasqua Cors i pollet


En el nostre petit obrador, ja estem preparant dolços i colorits presents per celebrar la Pasqua, i volem compartir aquesta petita mostra amb tots vostès.

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Pastissos de llaminadures / Tortell de Rams


En el nostre petit obrador, ja estem preparant dolços i colorits presents per celebrar la  Pascua  i volem compartir aquesta petita mostra amb tots vostès.


Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Pastissos de llaminadures / Ou de Pasqua



En el nostre petit obrador, ja estem preparant dolços i colorits presents per celebrar la  Pasqua  i volem compartir aquesta petita mostra amb tots vostès.

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna




Pastissos de llaminadures / Ou de Pasqua 3D, Talla M
























En el nostre petit obrador, ja estem preparant dolços i colorits presents per celebrar la   Pasqua  i volem compartir aquesta petita mostra amb tots vostès

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...