TRADUCTOR D ´IDIOMES

TRADUCTOR D ´IDIOMES

Translate

dijous, 31 de maig del 2012

Pel meu estimat Sr. Paco




Aquesta entrada esta dedicada MOLT ESPECIALMENT al Sr. Paco de  
Estic molt contenta de que em recordi tant com jo a vostè, moltes gràcies, desitjo que molt aviat ens torni a preparar aquelles paelles d´arròs tant i tant bones, fins i tot el meu Buda  les esta recordant, només tens que mirar-li la cara de felicitat que posa mentre i pensa assegut sobre una estora carregada de molt d´amor,    

Cuidis molt, mil petonets i altre cop moltes gràcies, Susanna

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dimecres, 30 de maig del 2012

Hamburgueses casolanes de porc i vedella







És pràctic i fàcil d´utilitzar, en pocs minuts les nostres delicioses hamburgueses casolanes estan preparades, a les que podem afegir tots aquells ingredients al nostre gust, ceba, pebrot, espècies, xampinyons...
Tan fàcil com :
1.- Posarem film transparent dins del aparell d´una mida més gran que la hamburguesa
2.- També ni posarem a la tapa
3.- Omplir el motlle de carn picada amb una cullera
4.- Posar la tapa i premsar repetidament amb força durant uns segons
5.- Aixecar la tapa, treure la hamburguesa feta i embolicar-la amb el film de la tapa, el del aparell el tornarem a fer servir per la propera hamburguesa

Ens queden perfectes


Ingredients ( per 8 hamburgueses )
Un quilo de carn picada (1/2 porc- 1/2 vedella)
Sal
Pebre
Un ou
Oli d´oliva

Preparació
En un bol posarem la carn que condimentarem amb sal i pebre al gust i un ou, barrejar be i deixar reposar una estona a la nevera.

Amb l´ajuda d´ un aparell per fer hamburgueses anirem agafant porcions de la mescla i les anirem formant, ens quedaran perfectes, si no en tenim poder anar formant petites boles de carn que desprès aixafarem amb cura, les embolicarem amb film transparent i guardar a la nevera fins el moment de cuinar-les.

Fer-les a la planxa amb unes gotes d´oli d´oliva i acompanyar del que ens vingui de gust, ceba, pebrot, salsa de tomàquet o res.

* També podem afegir a la carn abans de fer les hamburgueses el complement que més ens agradi, com pot ser formatge, bacó, ceba, pebrot...a casa els i agraden així

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dissabte, 26 de maig del 2012

La cocinera de Bétulo ens visita 26.05.2012




Avui hem tingut una visita esperada, L´Ana de la "cocinera de Bétulo " i el seu marit en Toni guapo, han estat a casa d´ " En Roc a la cuina" , ens ha passat l´estona molt ràpid, massa i tot, em moltes ganes de repetit veritat ?, a sigut tot un plaer la vostre visita

Mil petonets i fins aviat , Francesc, Susanna i en Roc a la cuina

Aquest missatge pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Cigrons a la cassola amb xelets (Zamburiñas ) a la salsa de vieira



Xel o xelet. mol.lusc de la família dels pectínids (Chlamyps opercularis) molt semblant a la petxina variada, però amb els plecs més amples i arrodonits, la coloració es mes uniformada i clara, molt apreciada per la seva carn gustosa, es captura principalment a les Costa de Galícia 

Ingredients
Un pot de cigrons
Ceba
Tomàquet triturat
Sal
Pebre
Una fulla de llorer
Oli d´oliva
Xelet (Zamburiñas) en llauna a la salsa de vieires
Un raig de vermut blanc sec
Alls

Preparació
Farem un bon sofregit amb oli d´oliva,  de ceba, tomàquet, els alls sencers sense treure la pell i la fulla de llorer,  quan estigui a mitja cocció li afegirem els cigrons escorreguts i esbandits, els saltarem una mica i regarem amb un raig de vermut blanc sec, deixar reduir, en el darrer moment i posarem la llauna de xelet  ( zamburiñas ) amb la seva salsa de vieires, condimentar amb sal i pebre al gust, remenar, deixar coure uns 10 minuts tot junt i  ja esta a punt de servir.

Bon profit

* Evidentment com fresques no ni ha res, però a la meva zona es molt i molt difícil de trobar-ne en el mercat

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dijous, 24 de maig del 2012

Obsequis de blogs amics

http://golonsrgus.blogspot.com.es

Aquesta estimada amiga, me ha fet arribar un obsequi que me ha fet molta il.lusió.

I que desitjo compartir amb tothom, per tant esta a la vostre plena disposició si en voleu prendre el logo, doncs us estimo tant a tots que tots en sou Mereixedors, com ja sabeu us tinc en el meu blog http://altrescuinesaltressabors.blogspot.com.es, us llegeixo sempre que puc, encara que no sempre en posi un comentari, normalment per falta de temps, el nostre etern enemic, veritat ?

Moltes gràcies Golosendus, moltes gràcies Família per ser aquí, per les vostres visites, els vostres comentaris, sou la meva "  Vàlvula d´escapament " sobre tot en aquells moments que estàs molt aclaparada per histories mil, no et sents sola, aquí esta la meva Família virtual.

Aquest missatge pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dimarts, 22 de maig del 2012

Ous farcits de botifarra de pagès



Ingredients
Ous
Oli d´oliva
Sal
Pebre
Un petit pot de tomàquet fregit
Botifarra crua de pagès
Ceba
Un raig de vermut negre
Fulles de julivert

Preparació
Posarem en una cassola plena d´aigua freda els ous, hem de comptar 10 minuts des de que l´aigua comenci a bullir, ( així quasi no es trenquen mai ) retirar, deixar refredar, els pelem i reservem.

Mentre amb una paella amb oli fregirem la botifarra esmicolada junt amb la ceba tallada petita fins que agafi color, ara o regarem amb un raig de vermut negre, afegirem el pot de tomàquet fregit, remenar i deixar reduir, condimentar amb sal i pebre al gust.

Partirem els ous per la meitat, separem les clares dels rovells i en reservem alguns per decorar, la resta els xafarem i barregem amb la botifarra.

Farcim les meitats de les clares amb la botifarra , amb una petita cullera i les unim altres cop, formant un ou sencer que unirem amb un palet de fusta o un escuradents, els posarem a una safata de servir i ratllarem per sobre els rovells que tenim reservats, regar amb un raig d´oli d´oliva i decorar amb unes fulles de julivert.

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dilluns, 21 de maig del 2012

Galetes de mantega decorades amb glaça reial


































* Aquestes galetes han sigut pintades amb pinzell, a casa agraden així ja que no queda tant guix de sucre que si les fem amb una màniga pastissera.


 * Aquesta recepta ja la tinc penjada des de fa molt temps, però per qui li vingui de gust de fer la glaça reial, aquí te la recepta de les galetes a punt per no haver-la de buscar.

Ingredients per fer les galetes
350 grams de farina de pastisseria
90 grams de sucre fi
1 ou
1 pessic de sal
200 grams de mantega tova ( treure de la nevera una hora abans )

Ingredients per pintar les galetes
1 ou batut  amb una cullerada sopera de sucre
* Si les volem pintar amb glassa reial no es pas necessari.

* Si no les volem pintar, es poden decorar amb fruits sec, xocolate, caramels, etc..

Preparació
Batre la mantega + ou + sucre + sal , quan ja estigui tot unit com si fos una crema i afegim la farina tamisada , barrejar fins forma una pasta, que deixarem reposar tapada amb paper film en lloc fresc, mínim 1/2 hora.

Ara estirar la massa i forma les galetes al nostre gust, pintar amb el preparat de sucre i ou. - Decorar si es el nostre desig

Fornejar a 180 graus de 10 / 12 minuts ( depèn del forn ), refredar sobre una reixeta ..i a menjar.
* * * * * * * * * * * * * *
GLAÇA REIAL PER DECORAR GALETES I PASTISSOS

Ingredients
Clares d´ou
Sucre fi
Suc de llimona
Colorants alimentaris  

Preparació
Batre les clares en un bol amb una espàtula, afegirem poc a poc el sucre, que procurarem que sigui molt fi i sec, quan el batut estigui ben esponjós i consistent, li afegirem una mica de suc de llimona, batre una mica més, ens quedarà llesta per fer-la servir, en el seu natural color blanc o acolorida de diferents tons.

La proporció de sucre per clara d´ou es de uns 250 grams, quantitat que reduirem adequadament si amb aquesta glaça tenim que cobrir pastissos.

Es molt important de tapar-la amb paper film per evitar que ens formi escorça per sobre mentre no la fem servir.

Ara només hem de tenyir de colors la glaça i a gaudir pintant galetes.

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

El Circ Cric i cuinetes



domingo, 20 de mayo de 2012


de Gastroblocaires and Circus!!!



http://www.decuina.net/ El nostre estimat Oscar ens passa una divertida proposta

Els Gastrobloc@ires hem estat bons durant el curs i ara que ja s'acaba i vindràn les vacances
d'estiu escolars hem de donar-nos un premi que ens alegri la panxa i l'esperit.
Per això hem organitzat aquesta excursió de Gastrobloc@ires&Circus per visitar 
la carpa Cuinetes del Circ Cric i un cop sopats veure un fantàstic 'matx' de pallassos: 
quatre clowns en combat a calzón quitao per a fer somriure al públic. 


La data serà el dissabte 16 de Juny al vespre: primer sopar i després el circ :)
Els detalls de horari i preu els tindrem aquesta setmana ( al voltant de 25 euros les 
dues coses juntes, estem pendents de detalls).
Si us voleu pre-inscriure ja per reservar plaça ho podeu fer enviant un
mail a  gastroblocaires(arroba)gmail.com


Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

divendres, 18 de maig del 2012

Tallarines amb còctel de marisc


Una altre versió pel qui li agradi la pasta de sempre

Ingredients

Tallarines ( si la pasta es fresca millor )
Una bossa de còctel de marisc
Sal
Pebre
Oli de oliva
Salsa de soja
Un pot petit de tomàquet fregit

Preparació
Saltarem el còctel de marisc a la paella  amb una mica de oli , condimentar amb sal, pebre i una mica de salsa de soja.

Bullir les tallarines amb aigua calenta els temps que ens indiqui el fabricant, escórrer i barrejar amb el còctel i el tomàquet fregit remenar uns instants , servir calent.

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Fideus xinesos amb còctel de marisc


Ingredients
Fideus xinesos 
Una bossa de còctel de marisc
Sal
Pebre
Oli de oliva
Salsa de soja
Unes fulles de julivert (opcional)
Un pot de tomàquet fregit petit

Preparació

Saltarem el còctel de marisc a la paella  amb una mica de oli , condimentar amb sal, pebre i una mica de salsa de soja.
Bullir els fideus amb aigua calenta els temps que ens indiqui el fabricant, escórrer i barrejar amb el còctel i el tomàquet fregit, remenar uns instants, afegim unes fulles de julivert senceres i  servir calent.

Bon profit
Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dimecres, 16 de maig del 2012

Obrellaunes de fusta




Ja fa molts anys un amic del meu pare em va regalar un obrellaunes de fusta que ell mateix havia construït, era molt manetes el Sr. Angel, la veritat és que m´he acostumat a ell i es l ´únic que faig servir si es tracta d´una llauna "obre fàcil", ...be això de fàcil es un dir, ja que si et descuides una mica et pots tallar un dit.

He posat la foto, doncs igual ni han persones que no el coneixen aquest modest però útil aparell, o no saben perquè funciona, com em va passar a mi al moment  quan m´el va regalar el Sr. Angel, el ja no i és però el seu obrellaunes m´acompanya sempre a la cuina

La veritat es que pel seu  poc preu, tens el millor obrellaunes del mon.



  Aquest missatge pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Festa de Sant Isidre 2012 a Santa Susanna



Festa de Sant Isidre 2012

Tothom que ho desitgi està convidat a passar un dia divertit i diferent

 L´ajuntament serveix taules i bancs per a tots, cal pujar d´hora a partir de les 7 / 8 del matí per muntar-te la taula, bancs i escollir el teu espai, deixes la taula amb les tovalles i un paper amb el nom clavat i ja tens la teva taula reservada.

Aquest missatge pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/

Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dimarts, 15 de maig del 2012

Tallarines amb espinacs i llardons


Ingredients

Tallarines ( tagliatelle)  si la pasta es fresca millor

Espinacs frescos
Llardons
Un pot de tomàquet fregit ( o be el fem a casa )
Sal
Pebre
Oli de oliva
Formatge ratllat ( al gust)
Vi ranci

Preparació

Tallarem els espinacs a tires o sigui a " juliana" i els passarem a una paella molt calenta amb unes gotes d´oli d´oliva, així deixen menys aigua, i reservar.

Fem el sofregit de tomàquet ( o li posem el pot de fregit )  un cop fet i que estigui calent, a la mateixa paella, afegirem els llardons , els espinacs  i un raig de vi ranci, condimentar amb sal,  pebre, i  deixar reduir.


Mentre bullim la pasta seguin les instruccións del fabricant.

Escórrer les tallarines ,  barrejar amb el contingut de la paella i servir calentes , espolsades amb formatge ratllat si be de gust.

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

4.Aniversari de http://recetasconencanto.blogspot.com.es


 Sorteo 4º cumpleblog Recetas con Encanto

La nostre estimada Maria Jesús des de Mollet (Valencia )

http://recetasconencanto.blogspot.com.es


Celebra el seu 4.aniversari de cuina, cuinetes, postres i altres llaminadures

Per molts anys maca

des de´l dia 15 de maig fins el 15 de juny pots participar en el sorteig d´aquest fantàstic llibre.

Si li fas una visita ella estara molt i molt contenta



Aquesta informació pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dilluns, 14 de maig del 2012

Puré de patates de tota la vida amb musclos arrebossats




Ingredients
Patates de qualitat
Oli d´oliva
Sal
Musclos que ja tindrem oberts al vapor i sense closca
Farina

Preparació
Bullim les patates sense treure la pell amb aigua i sal, un cop cuites les pelarem.

Mentre batre farina amb una mica d´aigua, ens te que quedar una barreja lleugera, passar-hi els musclos, salar a gust , fregir amb oli calent i escórrer sobre una reixeta.

Amb un premsa verdures aixafarem les patates, si no en tenim amb una forquilla, les posarem en el centre del plat, i a tot voltant els musclos arrebossats, regar amb un generós raig d´oli d´oliva,..i a taula

Bon profit.

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Entrepà de calamarsons i amanida


Ingredients
Pa de pita
Calamarsons
Sal
Pebre
Oli d´oliva
Vinagre de Xerès
Enciam roure
Tomàquets Cherry
Farina de blat

Preparació
Posarem els calamarsons nets en un recipient, condimentar amb sal, pebre i espolsar amb una mica de farina, els fregirem amb oli d´oliva que ja tindrem calent, o farem a tandes, així ens quedaran daurats i cruixents.

Preparar una vinagreta amb oli,vinagre,sal i pebre, amanir l´ enciam i les tomàquets tallades a rodanxes.

Omplirem el pa de pita que tindrem calent amb tots els ingredients, i nyam , nyam, boníssim i lleuger.

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

diumenge, 13 de maig del 2012

Obsequis de blogs amics



El diumenge passat es va celebrat a Santa Susanna la Fira d´entitats, la veritat es que va venir molta gent per lo petit que es el meu poble estimat, en 


Roc a la cuina i la seva petita botiga    http://enrocalacuina.com/shop/


varem col-laborar i volem compartir aquest regal d´agraïment que ens han fet arribar

Moltes gràcies Colla Gegantera i Esbart Dansaire, fins l´any proper


Aquest missatge pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Coca de pasta de full farcida de poma i crema




Ingredients
Dues lamines de pasta full
Dos ous ( per la crema )
Un ou per pintar
Un pot petit de nata liquida espessa
Tres cullerades de sucre
Dues cullerades de Maizena ( Farina de blat de moro )
El suc d´una llimona
Pomes pelades 
Ametlles laminades
Melmelada d´albercoc o préssec

Preparació
Pre- escalfar el forn a 190 graus.

Tallarem les pomes a rodanxes i les posarem en un recipient amb aigua i una cullerada de farina que li haurem desfet amb anterioritat ( ens quedarà la poma blanca com la neu i sense cap sabor afegit com es el cas si li posem llimona)

Posarem una de les dues lamines de pasta de full en una safata que sigui una mica més petita que la seva mida, em de procurar que la massa ens faci una mica de marge doncs al posar-li la crema s´ens escaparia, no punxar-la pas.

Batre els dos ous junt amb la nata, el sucre, la Maizena i el suc de una llimona,  abocar sobre la massa, ara i posarem les llesques de poma ben escorregudes.

Tapar amb l´altre lamina de pasta de full que abans li haurem fet uns petits talls amb el ganivet.

Pintar amb ou batut i escampar ametlles laminades per sobre.

Fornejar uns 30/35 minuts ( dependrà del forn i la mida), fins que veurem que queda daurat per sobre.

Deixar refredar sobre una reixeta, i pintar amb melmelada de albercoc que tindrem una mica desfeta.

Bon Profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dijous, 10 de maig del 2012

Fideus xinesos amb ceba, pebrot i espinacs


Ingredients

Fideus xinesos
Pebrot vermell
Ceba
Espinacs
Sal

Pebre
Oli d´ oliva
Salsa de soja

Preparació

Tallar la verdura  a "juliana " i saltarem a la paella  amb una mica d´ oli , condimentar amb sal, pebre i una mica de salsa de soja.

Bullir els fideus amb aigua calenta els temps que ens indiqui el fabricant, escórrer i barrejar amb la verdura que te que quedar al "dente" o sigui no massa cuita.

Servir calent,

Bon profit


Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Kokotxes de lluç amb tempura


I que són les kokotxes ?

Son el teixit muscular que separa la mandíbula del conjunt braquial que permet la respiració d´alguns peixos com el bacallà o el lluç, te forma de "V", i normalment ja es venen separades dels peixos

Ingredients
Kokotxes 
Oli d´oliva o gira-sol per fregir
Sal
Pebre
Farina de tempura

Preparació
En primer lloc agafarem un bol i posarem farina amb un raig d´aigua molt freda i barrejar, ens te que quedar una massa molt lleugera, es pot fer amb antelació i guardar a la nevera, doncs com més freda estic millor.

Posarem sal i pebre al gust a les kokotxes, les passarem per la tempura i fregirem uns minuts amb oli calent, escórrer, servir i menjar.

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dimarts, 8 de maig del 2012

Pastís de melindros amb crema de xocolate



http://enrocalacuina.com/shop/product.php?id_product=68

Ingredients
Melindros
Nata per muntar
Tres fulles de gelatina
Xocolate en pols pur ( Tipus Valor)
Un vas de licor al gust o suc de taronja
Un ou

Xocolate negre de cobertura
Xocolate blanca
Fideus de colors


Preparació
En primer lloc farem una crema amb la nata , unes cullerades de xocolate en pols pur i l´ ou batut, deixar reduir treure del foc, afegir les fulles de gelatina que tindrem en remull i reservar.

Posarem els melindros en una safata que cobreixin el fons i les parets, mullarem amb el suc de taronja o licor, amb l´ajuda d´una cullera,  tot seguit abocarem la crema de xocolate, i cobrirem la crema amb una capa de melindros que també haurem remullat, prémer una mica i deixar reposar tapat amb paper film a la nevera.

Passades unes hores desemmotllarem el pastís i el cobrirem amb la xocolate de cobertura que ja haurem desfet, després i farem uns dibuixos amb la xocolate blanca que també tindrem desfeta i adornarem amb uns fideus de colors.

Bon profit

* Un pastís tant fàcil  de fer com deliciós

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Pastissos de llaminadures/ Pastís de maduixes i núvols



Altre dolça proposta, que comparteixo

 

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

divendres, 4 de maig del 2012

Pastissos de llaminadures / Pastís ossets i núvols



Diumenge és un dia especial per a moltes persones,  he preparats uns petits pastissos de llaminadures que segur que agradaran molt, ideals per 2 persones, i que vull compartir amb vosaltres.

 

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Pastissos de llaminadures/Pastís de maduixes i meló



Diumenge és un dia especial per a moltes persones,  he preparats uns petits pastissos de llaminadures que segur que agradaran molt, ideals per 2 persones, i que vull compartir amb vosaltres.
 



Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dijous, 3 de maig del 2012

Pastissos de llaminadures/ Pastís Cocacola i petons de maduixa



Diumenge és un dia especial per a moltes persones,  he preparats uns petits pastissos de llaminadures que segur que agradaran molt, ideals per 2 persones, i que vull compartir amb vosaltres.
 

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Pastissos de llaminadures / Pastís nenufar i granotes


Ara tinc uns dies molt dolços...... Comunions, Aniversaris, el dia de la Mare...

i un altre pastís a compartir
 

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Pastissos de llaminadures / Pastís de plàtans i maduixes



Diumenge és un dia especial per a moltes persones,  he preparats uns petits pastissos de llaminadures que segur que agradaran molt, ideals per 2 persones, i que vull compartir amb vosaltres.
 

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...