TRADUCTOR D ´IDIOMES

TRADUCTOR D ´IDIOMES

Translate

dijous, 10 de març del 2011

Pasta fresca d´ou casolana


Com assecar la pasta

 Amb aquesta formula mare....podem preparar espaguetis, macarrons - si disposem del aparell adequat-  plaques per lasanya, raviolis ....


Ingredients ( tenir en compte que 100 grams de farina = 1 ou )
500 grams de farina de força ( uns 11,7 a 12 % proteïna )
5 ous
1 cullerada sopera d´oli d´oliva
1 cullerada petita de sal

Preparació a ma

Formar una muntanya amb la farina, fem un forat al mig , com si fos un volcà, i posarem tota la resta d´ingredients, amassar fins que ens quedi una pasta suau, tapar amb un drap i deixar reposar uns 30 minuts.


 Si no tenim maquina per tallar la pasta, fer porcions de pasta d´uns 50 grams , ens ajudarà a treballar-la millor, agafarem un corró de fusta i sobre una superfície enfarinada la  treballem   fins que ens quedi molt prima, ara la caragolarem ( com el que fa un braç de gitano ) i amb un ganivet que talli fi anirem fen tiretes primes de pasta ( em de tenir en conta que al bullir augmentarà el seu volum ) enfarinar-las i penjar-les en una barra per assecar la pasta.

Al cap de 1/2 hora ja les poder bullir amb abundant aigua calent que li haurem posat una mica de sal, durant uns 5 minuts o al gust del comensal.

Preparació amb la Thermomix
Primer posarem en el vas els ous + oli + sal , batre 5 segons, velocitat 3, desprès  afegirem la farina, batre 5 segons, velocitat 3, i 5 minuts ,velocitat espiga.

Treure del vas, tapar i deixar reposar uns 30 minuts.

Si no tenim maquina per tallar la pasta, fer porcions de pasta d´uns 50 grams , ens ajudarà a treballar-la millor, agafarem un corró de fusta i sobre una superfície enfarinada la  treballem   fins que ens quedi molt prima, ara la caragolarem ( com el que fa un braç de gitano ) i amb un ganivet que talli fi anirem fen tiretes primes de pasta ( em de tenir en conta que al bullir augmentarà el seu volum ) enfarinar-las i penjar-les en una barra per assecar la pasta.


* Si tot el contrari tenim una maquina de fer pasta , fer porcions de pasta d´uns 50 grams, i la passarem per corró , canviar el gruix del corró, fins a 3 o 4 vegades, al gust, ens te que quedar molt prima, al treure de la maquina , enfarinar  les peces perquè no ens quedin enganxades sobre el marbre mentre anem fen les altres, posar el corró de la maquina amb el model que ens interessi de per  tallar-la,   
enfarinar-las i penjar-les en una barra per assecar la pasta.


Al cap de 1/2 hora ja les poder bullir amb abundant aigua calent que li haurem posat una mica de sal, durant uns 5 minuts o al gust del comensal.

Bon profit

AQUESTA RECEPTA PERTANY AL BLOG http://enrocalacuina.blogspot.com/ DESITJO QUE T´AGRADI- SUSANNA

15 comentaris:

  1. Quina pinta mes bona que te la pasta segur que no hi ha punt de comparació amb la que es compra, m'ho apunto per fer-ne, gracies per la recepta.

    ResponElimina
  2. nada se compara al sabor de la pasta amasada. besos señora

    ResponElimina
  3. Hola Marta, guapa tu

    no costa res de fer, i menys de menjar, je,je, está molt millor que la mes bona fresca que trovis a la tenda

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  4. Hola tu mejor receta, guapo tu

    es verdad, como hecho en casa nada de nada, además parece muy complicado, y ya ves que es super fácil

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  5. No he hecho nunca, pero me dicen que esto es como con la masa de la pizza, si haces una vez, no vuelves a comprar. Besos

    ResponElimina
  6. sí que sembla fàcil... a vegades només és trobar la bona recepta i provar! Mersi! :)

    ResponElimina
  7. Quina màquina tan xula, encare et caben més aparells a la cuina? Es una gran ajuda per fer la pasta a casa.
    Petons.

    ResponElimina
  8. Hola Anna Betulo, guapa tu

    je,je, encara ni ha espai, la meva cuina es elastica,.....ja saps que a casa tothom te nom,...aquesta es diu Julia

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  9. Hola Mandarina, guapa tu

    la recepta la vaig treure del llibre que va escriure un cuiner italià, fa moltes llunes que el tinc i es una passada,...ja no canvio pas em quedo amb aquests ingredients.....i queda de 10...

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  10. Hola Glòria, guapa tu

    de totes les que he provat es la que més m´agrada, també la faig servir per que pizza, te un resultat tant bo, que ja em complico la vida a la recerca d´altres...

    mil petonets SUsanna

    ResponElimina
  11. Hola Carmen, guapa tu

    je,je, pues es verdad, en casa hace siglos que no entra una pizza forastera....

    en cuanto a la pasta más de lo mismo, yo antes la comprava fresca ,no sabe igual que la seca...ahora ni esta, cuando hago la separo en bolsas y al congelador,...sale divina

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  12. Ostres nena, en Roc i tu us atreviu amb tot... tenen molt bona pinta.
    petons gastronómics

    ResponElimina
  13. Hola com gat i gos, guapa tu

    je,je, en Roc controla que o faci be jo,..i desprès un com cuita la pasta, fa la comprovació de qualitat amb un tastet,....i diu ..o que booooo

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  14. Boníssima la pasta fresca, a casa ens encanta.
    petons wapa

    ResponElimina
  15. Hola Lily, guapa tu

    la veritat es que quan probes la fresca de casa, ( dons jo sempre la comprava abans ), es que no te cap punt de comparació )

    mil petonets Susanna

    ResponElimina

Hola i benvinguts, moltes gràcies pel comentari i la visita , sempre els llegeixo encara que no pugui contestar a tots, però si tens algun dubte no deixis de preguntar,i et contestaré gustosament.

Mil petonets i fins aviat Susanna

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...