Visita la nostra petita botiga

TRADUCTOR D´IDIOMES, AQUI

divendres, 29 de gener de 2010

Macedònia harmonia de fruites




Una altre manera de menjar la clàssica macedònia sense caldos, sense xarops....només està regada amb una mica de suc de taronja natural acabat de fer i un culís de maduixa per donar un toc més de color al plat.

Podem aprofitar restes de fruites diverses que ens quedin per la nevera i jugar amb els colors de la fruita al moment de fer la presentació del plat, segur que a tothom li agrada, sobre tot per això de no haver de pelar la fruita....hummmm

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dimecres, 27 de gener de 2010

PANELLETS SUSANNA THERMOMIX



1 de novembre, Dia de Tots Sants,  és tradició a Catalunya d'elaborar i compartir amb Festa Familiar aquest deliciós dolç

Ingredients
400 grams de sucre glàs
1 kg d´ametlles marcona crues i triturades fines
La pell d´una llimona ratllada
100 grams de líquid al gust ( aigua, licor,etc..)
100 grams aprox.de patata bullida i freda ( bullir amb la pell )
1 pessic de sal
Pinyons, ametlles, avellanes, fruita confitada, coco ratllat......al gust.

1 ou batut per pintar els panellets ( abans de posar els fruits secs )
 Preparació
Moldre el sucre i la pell de llimona ( el vas de la TH té que estar molt sec  40 S. V. 4 A 8
Afegir les ametlles + patata + 100 ml. de liquid  .APROX. 2 M. V.4 / 8   fins que veiem que la massa quedi compacte, fer aquesta operació a dues tandes.

Reposar la massa un mínim de 12 hores, tapada amb paper film, perqué no agafi crosta i millor a la nevera.
Formar boletes o altres formes, pintar amb l´ou batut i enganxar al nostre gust els fruits secs, etc..

Forn escalfat a 200 graus, temps de cocció de 15 a 20 minuts, dependrà del tamany dels panellets i del nostre forn.
* Si no tens una TH, no passa res, s'elabora a lo tradicional i queden igualment deliciosos

* Si pintem els panellets de pinyons amb clara d´ou batuda amb unes gotes d´aigua, queden més brillants

 
Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna


PASTÍS DE POMA TIPICA SUISSA


INGREDIENTS


2 LAMINES DE PASTA DE FULL
2 OUS
1 BRIK DE NATA LIQUIDA DE CUINA ESPESSA
3 CULLERADES DE SUCRE
1 PESSIC DE SAL
1 LLIMONA
1 PESSIC DE CANYELLA
MELMELADA D´ALBERCOC
POMES PELADES

1.- LAMINAR LES POMES I RESERVAR AMB AIGUA I EL SUC DE LA LLIMONA

2.- ESTIRAR UNA LAMINA DE PASTA DE FULL , POSAR SOBRE UNA PLANXA DE FORN I PINTAR-LA LLEUGERAMENT AMB LA MELMELADA D ´ALBERCOC
( NO PUNXAR-LA), AMB L´ALTRE LAMINA QUE TENIM RESERVADA , TALLAR 4 TIRETES , MULLAR-LES UNA MIQUETA AMB AIGUA , AMB L ´AJUDA D´ UN PINZELL, PERQUÈ S´ENGANXIN I LES COL·LOCAREM AL VOLTANT DE LA BASE, ( PER FER BARRERA)

3.- POSAR-HI PER SOBRE LES POMES LAMINADES.

4.- BATRE 1 OU + NATA LIQUIDA + CANYELLA EN POLS + SUCRE , I ABOCAR PER SOBRE DE LES POMES.

5.- AMB LA RESTE DE LA PASTA QUE TENIM , TALLAREM TIRETES I FAREM UN ENREIXAT PER SOBRE DE TOTA LA COCA, PINTAREM AMB OU BATUT I ESPOLSAREM AMB SUCRE GRANULAT

FORN A 190. 25/30 MINUTS AMB TURBO ( SI EN TENIM, ES CLAR)

HEM DE FER ESPECIAL ATENCIÓ AL TEMPS I AL NOSTRE FORN,..DONCS TOTS SON DIFERENTS

Crema pastissera en th



Ingredients
100 grams de sucre
500 grams de llet
4 rovells d´ou
50 gams de farina -o- maizena -
1 pessic de sal
La pell d´una llimona
Una branca de canyella

Preparació
* Col.locar la papallona en el vas

Posarem en el vas la meitat de la  llet+ sucre+ pell de llimona+ canyella 10 minuts, 90 graus- velocitat 2

Colar la llet per treure la pel de llimona i la branca de canyella,  la tornem a posar en el vas, afegir també la resta de llet que tenim reservada a la i haurem desfet la farina -o - maizena, els rovells d´ou i el pessic de sal
10 minuts, 90 graus,, velocitat 3, fins que quedi espessa.

La poder deixar refredar dins del mateix vas,  uns minuts abans de fer.la servir batre 5 segons, velocitat 4.

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna


 

PA SOL SOLET THERMOMIX






INGREDIENTS    MASSA BASE
10 GRAMS FARINA FORÇA
25 GRAMS LLEVAT FRESC ( Ó UN SOBRE DE SEC)
50 GRAMS AIGUA

PREPARAR LA MASSA BASE,
POSAR EN EL VAS DE LA THERMOMIX, ELS INGREDIENTS DETALLATS
2 M, 37. .VEL.4., TREURE , FORMAR UNA BOLA, FER-LI UN TALL EN FORMA DE CREU A SOBRE , POSAR DINS D´UN BOL I COBRIR D´AIGUA, QUAN LA BOLA PUGI A LA SUPERFÍCIE , JA ESTÀ A PUNT PER FER SERVIR.

PEL PA
150 GRAMS D´AIGUA
150 GRAMS DE LLET
80 GRAMS D´OLI OLIVA
500 GRAMS FARINA DE FORÇA
50 GRAMS FARINA INTEGRAL
50 GRAMS DE SÈMOLA DE BLAT
1 CULLERADETA DE GLUTEN
1 CULLERADETA DE SUCRE
1 ½ CULLERADETA DE SAL

PREPARACIÓ
1.- POSAR EN EL VAS DE LA THERMOMIX, AIGUA+ LLET+OLI+MASSA BASE 2 M. 37. VEL.4.
2.- SENSE TEMPERATURA INCORPORAR LES FARINES + SAL+SUCRE ( PASSAR PEL TAMÍS LES FARINES ABANS ) 10 S. VEL.6. DESPRÈS 5 M. A VEL. ESPIGA
TREURE LA MASSA, FORMAR UNA BOLA I DEIXAR LLEVAR APROX. 1 ½ HORES EN LLOC CALÌD I TAPADA.
PASSAT AQUEST TEMPS PARTIR LA MASSA PER LA MEITAT, FORMAR DUES BOLES, UNA LA RESERVEM, I L´ALTRE L´ESTIRAREM AMB UN “RODI LLO”, FORMAR UN CERCLE D´UNS 1 ½ A 2 CM DE GRUIX.
( AQUESTA OPERACIÓ LA TENIM QUE FER DIRECTAMENT SOBRE LA BANDEJA QUE POSAREM AL FORN, FOLRADA AMB PAPER VEGETAL)

AMB UN GANIVET , TALLAR LA MASSA DES D´EL CENTRE FINS A UNS 3 CM ABANS D´ARRIBAR A LA PART EXTERNA, ANAR FEN TRIANGLES, ( VA MOLT BÉ FER DUES CREUS , UNA SOBRE L´ALTRE) I DOBLEGAR LES PUNTES CAP A FORA, POSAR LA BOLA QUE TENIM RESERVADA AL MIG.
(DEIXAREM LLEVAR DURANT UNES 2 HORES)

PASSAT AQUEST TEMPS, PINTAR AMB OU BATUT, / Ó LLET I SUCRE, / Ó OLI D´OLIVA

FORN. 190/200 GRAUS, TURBO , POSAR RECIPIENT AMB AIGUA DINS DEL FORN.
40/50 MINUTS,.AIXÒ DEPÈN DEL FORN....

AQUEST PA ES POT PREPARAR AMB LA THERMOMIX, MANUAL I PANIFICADORA.

-->


Coca de brioche tipus "Sant Joan " amb TH



Ingredients
200 grams de llet
50 grams de mantega tova
400 grams de farina de força
30 grams de llevat fresc
1 0u
2 cullerades de sucre
La pell d´una llimona
1/2 culleradeta de sal

Per decorar
Pinyons, fruita confitada,...etc + sucre i anís


Preparació

1.- Ratllar la pell de llimona 1 minut.V 5.7.9.

 2.- Afegir llet + sal + sucre + mantega 1 minut, 37 graus, v.2

3.- Desprès afegir ou + llevat fresc 30 segons, v.2.

4.- Per últim la farina tamisada 20 segons, v.6.......despès 5 minuts, v. espiga

 Treure del pot i estendre en una placa de forn, deixar fermentar al voltant 1 hora, en lloc càlid i tapada, passat aquest temps pintar amb ou batut, decorar amb pinyons, fruites, crema pastissera.....al gust.

* Per decorar amb " pilonets " de sucre, es tant fàcil com agafar sucre del normal ( no glas ) i remullar amb una mica d´anís, ens te que quedar espès i escampar per sobre.

Forn a 180 graus uns 25/ 30 minuts, dependrà del forn

Bon  profit


* També es pot preparar a lo tradicional o panificadora

* Altre recepta per fer brioix http://enrocalacuina.blogspot.com.es/2015/06/brioix-massa-base-del-sr-ramon.html

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna



GOFRES THERMOMIX


INGREDIENTS
100 GRAMS DE SUCRE

4 OUS

350 GRAMS FARINA DE PASSTISERIA

4 CULLERADETES "ROYAL"

250 GRAMS LLET

150 GRAMS DE MANTEGA


POSAR TOT AL VAS DE LA THERMOMIX , 40 SEGONS- VELOCITAT 5.

ESCALFAR LA COFRERA, UNTAR LLEUGERAMENT AMB MANTEGA I A CUINAR.....

EN CAS DE NO TENIR AQUEST APARELL , TAMBÉ ES POT FER EN UNA PAELLA PETITA A CULLERADES,....PERÒ LA VERITAT , ESTETICAMENT EL RESULTAT NO ES EL MATEIX
I LES "COFRERES" NO SON TANT CARES

Massa mare liquida "M.M." de l´Eric Kaiser ( Ideals per fer pans i postres )


Aquesta massa mare es ideal per fer pa i postres , li dona una textura fantàstica , el pa aguanta tou més temps. ( es prepara en tres dies......i dura per sempre més, ) 

Que ningú s´espanti doncs es prepara en 5 minuts

1. Dia
Barrejar 50 grams d´aigua tèbia amb 50 grams de farina integral,

Deixar fermentar 24 hores, tapat amb un drap de cuina o film a temperatura ambient entre 20/25 graus.

2. Dia
Barrejar 100 grams d´aigua, 100 grams de farina de força i 20 grams de sucre i afegir a la preparació anterior.

Deixar fermentar 24 hores, tapat amb un drap de cuina o film a temperatura ambient entre 20/25 graus.

3. Dia
Barrejar 200 grams d´aigua , 200 grams de farina de força, afegir a la preparació anterior.

Deixar fermentar 12 hores, tapat amb un drap de cuina o film a temperatura ambient entre 20/25 graus.

* Passat aquest temps guardar en un pot de vidre amb tapa i reservar a la nevera, ja la tenim a punt de fer servir.

Passos importants a tenir en compte
1.- Guardar siempre en la nevera en un pot amb tapa

2.- Cada cop que la facis servir tens que afegir la mateixa quantitat que has tret, ó sigui si has utilitzat 100 grams de "m.m." afegir = 50 grams de farina + 50 grams d´aigua, remenar, tapar i tornar a posar a la nevera.

3.-NO omplir fins d´alt, doncs al fermentar ens podria sortir de l´envás

4.- Si en 8 dies no has fet servir la "m.m." cal alimentarla, tens que afegir 50 grams de farina + 50 grams d´aigua i remenar, si queda un liquid groc amb un olor especial per sobre, es normal, no tirar, al remenar de nou queda solucionat, quan més freqüentment la facis servir, més espessa queda

5.- Remenar sempre amb cullera de fusta

I res més, així de fàcil per fer uns bons pans i dolços

A gaudir i bon profit

Aquesta recepta  pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna 
 

dimarts, 26 de gener de 2010

Pa Pirex a l´estil Susanna















Ingredients
600 grams de farina de forner
240 grams d´aigua
30 grams oli d´oliva
37 grams de llevat fresc
1 culleradeta de llet de pols
2 culleradetes de sal
1 culleradeta de sucre
150 grams de massa mare liquida
1 recipient de "Pirex" amb tapa

 Preparació amb th
Posarem en el vas aigua + oli+llevat + m.mare + llet en pols,  5 MINUTS- 37.- V.2.

Afegir la farina tamisada + sal+ sucre 10 SEGONS – V.6 desprès amassar  5 MINUTS – V. ESPIGA

Treure del vas i deixar reposar la massa tapada en lloc càlid durant 60 minuts, passat aquest temps, tornarem a amassar uns 5 minuts, donar forma i col.locar dins d´un pirex amb tapa ( la tapa ens fará de base, enfarinar.la), pintar el pa amb una mica d´oli, fet uns talls amb un ganivert, tapar amb l´altre part del pirex i deixar reposar uns 60 minuts, fins que torni a llevar.

Mentre escalfar el forn a 200 graus.

Fornejar de 40 a 50 minuts, ( dependrà del forn) treure i refredar sobre una reixeta.

* Aquesta recepta es pot fer també amb panificadora i/o manual.

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna


Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...